Hur man byter en Toyota Motorantenn

Efter att ha använts på ett tag, kan din Toyota motorantenn utveckla problem med inte ut eller dras in när den slås på eller av. Antennen kan också ha problem, till exempel att böjas eller motorn bränna ut. Toyota makt antenner har också haft problem med endast delvis sträcker sig eller motorn fortsätter att köra. Om din makt antennen inte fungerar korrekt, kan du ersätta det i ungefär en timme. Saker du behöver
Open end skiftnyckel
Skruvmejsel
ren torr trasa
Visa fler instruktioner
1

Lossa den negativa batterikabeln från Toyota batteri med en skiftnyckel för att förhindra elektrisk kortslutning när du byter Toyotas power antenn. Flytta kabeln åt sidan så att den inte kommer i kontakt med några metalldelar.
2

Ta bort sidopanel Toyotas inredning i passagerarsidan under instrumentpanelen med en skruvmejsel för att lokalisera var motorantenn in i bilens interiör. Följ koaxialkabeln från antennen till där den sammanfogas med koaxialkabeln från radion.
3

Haka koaxialkabeln från radion till makten antennen och sedan lokalisera elektriska tråd som löper från antennen till elnätet. Den Toyotas elektriska kraftkällor skall placeras vid elcentralen under förarsidan av instrumentbrädan. En ren torr trasa runt motorantenn över bilens stänkskärm för att förhindra repor på lacken
4

Place medan du lossar muttern runt antennen. Använd en skruvmejsel för att lyfta gummigenomföringen från toppen av antennen muttern.
5

Lossa muttern runt antennen masten med en öppen nyckel och ta bort muttern. Unbolt batterieliminatorn antennen från insidan fordonets vägg med en öppen nyckel och dra antennen ner genom fender öppningen.
6

Ta bort den gamla antennen från fordonet och inspektera antennen hålet efter tecken på rost eller korrosion. Placera den nya antennen på plats och kör antennen genom hålet i bilen fender.
7

Anslut batterieliminatorn antennen till den inre sidovägg av Toyota under passagerarsidan instrumentbrädan med bultar. Återanslut koaxialkabeln från antennen till radion och koppla elledningar till säkringsdosan.
8

Skruva på muttern igen toppen av makten antennenhetens med en skiftnyckel för att hålla enheten på plats och sedan lägga gummigenomföringen tillbaka över muttern. Sätt tillbaka den negativa batterikabeln till batteriet med en öppen nyckel.
9

Vrid tändningsnyckeln till läget ON och slå på radion för att testa Toyotas power antenn. När du har kontrollerat att antennen fungerar, stänga av radion och vrid tändningsnyckeln till off.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124644.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.