Hur man installerar en bil larm & Remote Entry

En bil larm och keyless inresa systemet kan göra mer än att spara pengar på din bilförsäkring och öka bilens värde, de är viktiga säkerhetsfunktioner. Billarm kan stoppa tjuvar från att stjäla din bil och värdesaker, medan ett keyless inresa system kan hjälpa dig att snabbt skriva in din bil i en olycksbådande parkeringsplats. Om din bil inte levererades med en bil larm och fjärråtkomst, kan du installera dessa enheter själv. Det här jobbet kräver viss expertis inom bil-ledningar, dock. Saker du behöver
larmenhet Flighter Key-less inträde spelkontrollen
Telefontjänst Diagram leverantör
täcker fordonet specifikationer
Paper clip
eltejp stag
Support eller ledningar sele
Wire Splicers
Borrmaskin
Silikon
självgängande skruvar
Avbitartång
Trådskalare
30-amp relä, 2 Review 3/8-tums borr bitars
Visa fler instruktioner
Alarm Unit Installation
1

samla all information om bilens specifikationer, inklusive dokument som beskriver ledningar koder, platser och olika polariteter. Du behöver också en detaljerad ritning din bils elektriska system för att lokalisera de relevanta delarna innan du börjar installationen. Ring en auto återförsäljare, skriv till tillverkaren eller söka på Internet efter nedladdningsbara kopior av dessa dokument. Noggrant identifiera antalet reläer, dioder och motstånd hänförliga till fordonet.
2

noggrant studera kopplingsschemat och larmet delar sida vid sida. Bestäm vilka funktioner som ska installeras först, såsom keyless inresa, förrätt inaktivera, bål pop spak eller takbelysning tillsyn.
3

dra försiktigt metallkontakterna på larmenheten. Med hjälp av ett gem, tryck ner metallkontakterna att lossa och eliminera oanvända sladdar. Hitta och matcha ändarna av en viss kontakt. Vrid matchande delarna av kontakterna ihop och linda in dem till varandra med eltejp. Linda inte alla matchande ändarna eftersom varje kopplat par tjänar ett annat syfte någon annanstans för larmenheten. Wrap alla selar tillsammans i eltejp för att skapa en fläta som består av alla använda trådar, vilket hindrar dem från att nötas.
4

Identifiera platsen för fordonet lämpligt att ansluta fläta, t.ex. Föraren kick panel, antändning sele eller kropp moduler kontroll. Dela upp fläta in det valda fordonets placering. Bundle trådarna i den valda fordonsposition tillsammans. Till exempel gruppera alla trådarna kick panel, tändkablar sele, och kroppen manövertrådarna modul tillsammans. Noggrant säkra dessa individuella buntar av tråd med eltejp.
5

Kontrollera bilens dörr utlöser genom att öppna varje dörr och undersöka huruvida takbelysning eller streck tänds. Om lampan inte tänds för någon av dörrarna, kan du ha en trasig dörr trigger, vilket kan orsaka larmenheten att ignorera den dörren. Kontrollera för att lokalisera platsen för kablar under panelerna som kommer att ansluta till larmcentralen.
6

Använda rätt verktyg, ta bort panelerna täcker bilens ledningar. Lägg noga märke där varje klämma och skruv går att undvika missförstånd vid monteringen av panelerna.
7

Strap larmet modulen till ett stödförband eller kabelnätet som kommer att montera i en hård-till-se plats under paneler. Kör övervakad switch, LED-ljus och extern antenn. Använda tråd Splicers, nödvändiga reläer noggrant skarv och tråd först. Använd eltejp för att fästa de lösa ändarna. Forskning de åtgärder för kontroll av polariteten av trådarna innan du försöker ansluta dem om obekant med denna process. Använda tråd Splicers, och skarva ansluta de återstående trådarna i larm till panelen och fäst dem med eltejp. Kontrollera om anslutningen ger någon spänning. Försiktigt justera anslutningen som behövs tills trådarna blir fast och fritt från slack.
8

Anslut kabeln från larmenheten till den positiva sirenutgång. Borra ett dolt hål i brandväggen och försegla en liten klick silikon på sirenen tråd leds sedan vidare genom hålet. Trä och passera tråden av sirenen genom brandväggen. Montera sirenen till motorrummet och sedan placera den andra kabeln på marken. Använd självgängande skruvar för att fästa sirenen till fordonet genom att lokalisera en plats på brandväggen med en lämplig passform. Anslut sirenen nedåt för att hindra vatten från att tränga in och upprepa ljudet från golvet för högre förstärkning hela bilen kabinen. Anslut resterande ledningar som tidigare nämnts i andra steg.
Keyless Entry Installation
9

Förvärva fordonets kopplingsschema för att avgöra bilens koder ledningar färg och platser. Ta reda på vilken typ av dörr låssystem och bestämma det korrekta förfarandet att låstråden dörr reläer.
10

Använda diagram, bedöma vilka trådar att hålla och för att eliminera. Till exempel hitta en oanvänd kanal och förkorta sladden till cirka sex inches i längd. Använd eltejp för att montera de förkortade sladdarna till de viktigaste sele. Använd eltejp för att bunta ihop resten av ledningar. Lämna fyra inches av tråd utsätts för varje anslutning ände.
11

Reference kopplingsschemat för att hitta bilens huvudströmbrytaren tråd, tändning tråd, förrätt tråd, och parkering trådar ljus. Använda avbitare, ta bort en liten del av vinyl som täcker upp de trådar som kommer att ansluta till nyckel-mindre inträde trådar. Använd tråd strippor att beröva ändarna av trådarna för huvudströmbrytaren, grundstötning, tändningslåset, parkeringsljus och starter döda. Anslut ändarna på dessa kablar med nyckel-mindre inträde trådar. Anslut den svarta sidan av jordledningen till bilens ram.
12

Använda kopplingsschema, bestämma vilken dörr låssystem medföljer fordonet. Direkt ansluta Keyless-systemets kablar till trådarna i fordonet om det finns ett negativt dörr låssystem installerat. Noggrant tråd två 30-amp reläer och fäster ändarna till bilens ledningar om det finns en positiv dörr låssystem eller en fem-wire omvänd dörr låssystem installerat.
13

Anslut den viktigaste kretskortet i nyckel-mindre system för inresa i selen. Testa att se om lås och parkeringsljus fungerar. Med hjälp av en borrmaskin och 3/8-tums borr, installera LED i instrumentpanelen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129920.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.