Hur man byter ett bälte Servostyrning

Byta servostyrning bälte är enkel och kommer att rätta till många problem med slarviga styrning eller skrikigt ljud. Fordon tillverkade före 1990 har normalt inte "serpentin" stil bälten, utan de har enkla bälten för varje tillbehör. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kommer att tillbringa ungefär en halvtimme ersätter styrservo bälte. Saker du behöver
Socket förare och bits
stor skruvmejsel eller kofot
Byte bälte
Bälte dressing
Visa fler instruktioner
1

Unbolt servostyrning pump från övre monteringspunkten och lossa den nedre bulten, men ta inte bort den. Detta gör att pumpens remskiva och rem för att förlora spänningen då pumpen svänger på den nedre bulten.
2

Bänd av remmen från remskivan. Var noga med att inte skära eller bryta bandet. Det kan vara nödvändigt att ta bort en annan remskiva på motorn för att ta bort styrservo bälte. Modellerna varierar, men fordon med separata remmar för enskilda tillbehören oftast kommer att ha en V-formad remskiva design, vissa V-stil remskivor faller isär i två halvor
3

Byt remmen med. placera remmens avfasade kanten i remskivespåret. När bandet är på plats, använd skruvmejseln för att dra power-steering pump bort från fästet. Detta ger bältet korrekt spänning. När en bra mängd spänning uppnås, ersätta och dra åt den övre bulten, dra sedan åt den nedre skruven. Bältet ska ha om en tum av "play" på varje sida, när spänningen mäts från centrum mellan remskivorna. Byt ut alla andra remskivor och deras bälten.
4

Spray en liberal mängd "bälte dressing" på den nya styrservo bälte och låt torka. Kontrollera och byt förlorade styrservo vätska. Veva fordonet och testa reparationen genom att flytta ratten och inspektera bältet på pumpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124587.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.