Hur man byter fjäderben med Spring Kompressorer

De flesta moderna bilar suspensioner använda en MacPherson strut design. Denna typ av strut kombinerar strut och fjädern som en enhet. Fjädern är innesluten mellan en nedre och övre fjädern montera och hålls i ett laddat tillstånd. För att installera nya strävor sätt ska monteringen tas bort från bilen. Fjädern komprimeras sedan, vilket gör att övre strut montera att med säkerhet tas bort så att våren och fjäderben kan separeras. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Fjäderkompressor
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna för hjulen. Använd en domkraft för att lyfta ett hörn av fordonet och sänk ner den på en pallbock. Upprepa så de återstående hörnen av fordonet stöds på pallbockar. Ta bort hjul och däck.
2

Koppla bort alla komponenter som är anslutna till strut bostäder. Ofta är bromsledningar och elkontakter klippt eller fäst konsolerna för att hålla dem ur vägen för upphängning. Dra dessa bort av strut bostäder.
3

bort bromsoket bultarna och skjut tjocklek av av bromsrotorn. Detta kanske inte är nödvändigt, så konsultera en handbok för ditt specifika fabrikat och modell. Ta bort muttern som fäster gungning länkfältet slut på fjäderben bostäder om tillämpligt.
4

Ta bort skruvarna som håller den nedre delen av stagenhet till suspensionen. För det undre av stagenheten bort från suspensionen.
5

Öppna huven. Lossa och ta bort muttrarna som håller den övre strut montera till chock plåt på shock tower. Du kanske vill ha någon att stödja den nedre änden av stagenhet att förhindra att den glider ut när du tar bort den övre strut muttrarna.
6

Dra ut fjäderbenet från bilen. Placera enheten på en plan yta. Våren Kompressorn kommer troligen att bli ett par kompressorer, en för varje sida av våren, även om detta beror på modellen.
7

Placera krokarna för våren kompressorn på våren, en kompressor varje sida. Sakta dra åtdragningsmuttern på kompressorn med en skiftnyckel. När du drar åt, se till att du komprimerar både sidan av fjädern gradvis. Se till att kompressorerna inte glider mot varandra när du drar åt dem.
8

Lossa och ta bort den övre strut muttern när fjäderspänningen är befriad från den övre och nedre delen av staget. Dra brickan, eventuella distanser och bussningar samt den övre strut montera bort av aggregatet.
9

Dra komprimerade våren upp från staget. Placera fortfarande komprimerade fjädern ner över den nya fjäderben så botten av fjädersätena korrekt på våren pannan. Det kommer att finnas en liten fördjupning i slutet av våren till sittplats mot.
10

Installera den övre strut montera, brickor och bussning på toppen av den nya fjäderben. Montera och dra åt muttern som håller den övre strut montera på plats. Gradvis Lossa fjädern kompressorer på vardera sidan, se till att den övre delen av fjädersätena i rätt position.
11

Installera enheten i bilen i omvänd att det togs bort. Upprepa stegen ovan för de återstående hörnen av fordon som använder en MacPherson fjäderben. Många bilar använder endast dessa på framsidan, med en mer konventionell chock baktill. Sätt tillbaka hjulen och sänka fordonet till marken. Har suspensionen linje.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131521.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.