Hur man hålla en bil igång som ny

Det finns mer än rutinmässigt underhåll-även om det är kritiskt att hålla din bil i top notch skick. Du måste veta hur man behandlar ett fordon för att få ut det mesta av det. Ibland innebär nytänkande hela vägen du kör, men det kommer att vara värt ansträngningen som bilen kör bra och outlasts alla andras. Instruktioner
Var snäll mot din bil och det kommer att vara bra för dig
1

Tänk vägarna du kör på. Det är ofta trevligare att slingra sig ner en gammal landsväg än att ta mycket mindre natursköna highway, men vägarna är oftast mycket lättare på din bil. Du går inte stöta tillsammans, kör över pinnar och mal i gropar på motorvägen. Du också kör inte på löst grus som sparkar upp damm, smuts, löv och partiklar vagga till bilens galler och undersida. Dåliga vägar slits däck och bilar, skapar de dings i lacken, bucklor i kroppen, repor på glaset och de kan även kasta bort bilens hela anpassningen. Undvik dåliga vägar om du kan, det kommer att spara mycket slitage på din bil.
2

nedväxling när du behöver. Vissa människor spenderar hela sitt körning liv utan att någonsin använda sin nedre drivande kugghjulet. Om din bil verkar vara kämpar för att gå upp en kulle, hjälpa den på traven genom nedväxling. Det tar inte någon tid eller ansträngning och det verkligen bidrar till att minska belastningen på motorn. Accelerera när bilen tvekar lägger en stor belastning på motorn, det orsakar snabb förslitning och det minskar också flödet av olja, vilket gör att bilen fungerar en hel del svårare än det behöver. Överbelasta motorn kommer att bära din bil ut snabbare än du tror. Om du kör på mycket kuperade eller bergiga vägar, nedväxling innan bilen börjar sila och du kan lägga år till livet av din motor.
3

Organisera dina ärenden och kommande och gående. Bilen upplever mest slitage under de första 10 sekunderna när du startar upp det kallt. Detta beror på att oljan i motorn inte flyter ännu och det körs torrt i några sekunder, vilket lämnar sina olika delar oskyddade av denna olja. När du startar bilen, få det att flytta så fort som möjligt. Det betyder inte att snurra ut men starta bilen rullar snabbt och inte sitta och låta den gå på tomgång för länge eftersom detta innebär att bilen körs så mycket längre med mycket lite oljeflöde. Park på kullarna med bilen näsan nedåt. Detta kommer att hjälpa motorns oljan inte nöja sig så långt ner i motorn så det har mer smörjning när du startar upp den. Också flödet av tyngdkraften kommer att öka rörelsen av oljan genom motorn. Undvik parkering i uppförsbacke om du kan eftersom det har exakt motsatt effekt.
4

Håll din motor varm i kylan. Om du bor där det blir riktigt kallt, tycker om att sätta en varm filt över motorn och stänga huven på det när bilen kommer att sitta över natten eller under en längre tid. Du kan köpa en ganska billig motorvärmare som kommer att göra det mycket, mycket lättare att starta på morgonen samt att minska slitage på din motor med stormsteg. Det är väl värt de få sekunder och den lilla utlägg av kontanter som krävs för att använda detta.
5

Byt oljan. Detta är det första du bör vara vaksam på om du äger en bil. En motor går dåligt på smutsig olja. En dåligt rinnande motorn kommer att bryta ner mycket snabbare. Du kan byta olja själv eller gå till en generisk varuhus där det är riktigt billigt, men inte snåla på detta. Det kommer att förstöra din bil snabbt att köra på gunk i stället för olja. Ändra det var 3000 miles i stället för 5000, och du kommer att se en stor payoff senare. Var noga med att få alla regelbundet underhåll som bilens instruktionsbok rekommenderar. Slacking på detta kommer att kosta dig mer i det långa loppet. Med lite anbud kärleksfulla omsorg, kommer din bil hand om dig i många år framöver.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124216.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.