Hur man byter en Starter Relay

En förrätt relä är den mekanism som styr anslutningen mellan tändning och motor, vilket gör att din bil till start utan att bränna ut någon av de berörda delarna. Reläet ligger inom startmotorsolenoiden, vilket är den del du behöver byta om du behöver ett nytt startrelä. Du kan enkelt utföra ersättande själv, så länge du är noga med att komma ihåg att layouten på ledningar mönster och har tålamod med alla de inblandade steg. Saker du behöver
Ratchet
Socket
Visa fler instruktioner
1

koppla bort batteriet från din bil. Detta kommer att undvika ökningar av makt som löper genom bilen medan du arbetar.
2

Dra kommandot tråd av din startrelä. Kommandot tråd är den översta tråden ansluts till reläet och har vanligtvis en färgad huvud håller det på den övre mest reläet inlägg. Addera 3

Lossa muttrarna som håller reläet på plats med ett Ratchet och uttag. Det kommer att finnas två muttrarna på själva reläet som håller kablarna på plats och en mutter precis ovanför och en mutter på sidan av reläet håller det på insidan av din bil.
4

Twist den muttrar och dra ur kablarna från reläet inlägg. Du måste komma ihåg exakt vilka trådar gick på vilken post och i vilken ordning, så markera dem eller skriva ner det om du måste.
5

Dra reläet av bilen och ersätta det med det nya ett. Den nya relä bör placeras i bilen exakt som den gamla var placerad. Det bör anpassas precis som din gamla var.
6

Sätt muttrarna på bultarna till höger ovanför och vid sidan av det nya reläet och vrid dem med handen. När du är säker på att det är på plats och korrekt inriktad, dra åt muttrarna med spärrfunktion.
7

Skjut trådarna på inlägg i det nya reläet på exakt samma sätt som de var på den gamla . Se alla markeringar eller information som du skrev ner om du inte kan komma ihåg där trådarna går.
8

Skjut en bricka över trådarna på stolparna. Din relä bör komma med dessa brickor och nya muttrar. Placera reläet muttrar över brickorna och dra åt tills brickorna pressas upp mot trådarna.
9

Tryck kommandot trådarna tillbaka på den övre inlägget av reläet och anslut batteriet till makten.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126877.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.