Hur vill kolla ditt Wear bildäck

Det är viktigt att kontrollera din slitage bildäck att se till att din bil fungerar korrekt och att däcken är korrekt uppblåsta. Slitbana kan vara en indikator på inriktningsproblem. Felaktigt pumpade däck kan minska bilens bränsleeffektivitet och öka risken för en blåst däck. Lär dig att kontrollera din slitage bildäck. Instruktioner
1

Parkera bilen i en väl upplyst och säker plats. Helst platsen bör också vara så plant som möjligt, så att extra tryck inte är placerad på ena sidan av fordonet, som kan göra det svårt att exakt läsa däckslitage.
2

Skift dina redskap till först om du ska köra en handbok. Lämna din bil i parken som du normalt skulle göra om du ska köra en automatisk. Dra åt parkeringsbromsen att se till att din bil inte kommer att röra sig medan du kontrollerar däckets slitbana. Stäng av tändningen.
3

Gå runt din bil och gör en hastig blick. Om du ser några blanka fläckar, betyder det att slitbanan är sliten och däcket bör ersätta omedelbart för att förhindra den från att blåsa. Om tråden mer slitna på ena sidan av fordonet än den andra, så betyder det att din inriktning är ute och du bör ta den till mekaniker.
4

Kontrollera däcktrycket om du misstänker att det är för mycket eller för lite luft i däcken. För lite luft kommer att dyka upp som mer slitage på utsidan av dina däck. För mycket luft dyker upp som sliter på mitten. Använd en lufttrycksmätare och följ Däckspecifikationer för ditt fordon.
5

Jämför din nuvarande mönsterdjup vad mönsterdjupet skulle ha varit om däcken var helt ny. För att ta reda på aktuellt djup slitbana, använd ett mönsterdjup-djupmätare. Kontrollera däcktillverkaren för att ta reda på mönsterdjupet de nya däcken. Beräkna procentandelen. Byt dina däck om det är mindre än 60 procent.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124215.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.