Varför min bil Sway vid låga hastigheter

Varje bil beter sig annorlunda från nästa bil:? Acceleration, broms-och köregenskaper kan alla variera kraftigt, beroende på bilens märke och modell. När det gäller hantering, det finns många faktorer som påverkar hur bilen känns i ett hörn - hur mycket grepp man har, hur styrningen känns och hur stabil bilen känns totalt. Sway, även kallad krängning, kan orsakas av flera faktorer och kan vara resultatet av en mekanisk defekt eller kan uppstå som en konsekvens av det sätt en bils suspension är inställd eller utformade. Stötar och Struts

Slitna stötar kommer att orsaka ett fordon att svänga alltför vid alla hastigheter, även vid låga hastigheter. Stötar och stag är utformade för att absorbera stötar och doppar i vägen och isolera de åkande i bilen för en mer komfortabel körning. Chocker är också utformade för att minska krängning vid kurvtagning. Om dessa komponenter är slitna förbi deras livslängd, kommer de inte ge en mjuk gång eller minska krängning längre. Kontrollera dina stötar genom att trycka på varje hörn av bilen - om uppskovet är lätt att trycka ner och studsar upp och ner när du släpper det, är de chocker troligen slitna. Chocker och stöttor som är utformade för touring och komfort orsakar också en bil att gunga överdrivet. Lös detta problem genom att installera styvare prestanda chocker, vilket kommer att minska mängden av gungning att bilen upplevelser.
Bruten Sway Bar Link

En bruten länk krängningshämmaren kommer att förhindra den krängningshämmaren från att fungera korrekt vid låga hastigheter. Den krängningshämmaren är cylinderformad bar som är bultad till endera sidan av upphängningen. De flesta bilarna använder en främre och en bakre krängningshämmare, även om vissa använder endast en främre krängningshämmaren. Ändarna av baren är skruvade till uppskov med lilla änden länkar som kommer från baren på 90 grader. Om ett slut länken är trasig, kommer stången inte fästas till suspensionen på ett korrekt sätt. Bilen kommer att rulla överdrivet om detta händer. Kontrollera vingla barer med första hissar upp bilen med en domkraft, och sedan inspektera vingla barer vid vardera änden, där de bult till fjädring, byta, eller har någon trasig hårdvara ersatt
<. br> Sway Bars Storlek

En mindre troligt scenario är att fordonet i fråga ursprungligen har utformats med komfort över prestanda, och använder mindre inflytande barer. Medan vingla barer minska krängning och öka möjligheterna att anpassa chassit, kan också leda till en styvare fjädring. Vissa lyxbilar kan använda mindre vingla barer eller bara en främre krängningshämmare för att säkerställa en bekväm åktur. Om du bestämmer att vingla barer är för små, kanske du vill överväga att flytta till en mer sportig bil. Du kan också brukar uppgradera vingla barer på de flesta fordon att minska krängning.
Felaktig Toe

Suspension anpassningar i allmänhet inte har en enorm inverkan på bilens krängning . Justeringen påverkar förhållanden som däckslitage, styrrespons och grepp vid körning i ett hörn. Emellertid påverkar toe inställning på en bil hur en bil beter sig när de drivs in i en sväng. Med en toe-out fjädring inställning påpekar framför däcket en aning bort från bilen. Detta gör bilen svänga in på ett hörn mycket snabbare, vilket potentiellt kan leda till det att gunga mer än normalt på grund av den snabbare viktöverföringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131790.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.