Svenska Bil >> bilentusiaster >> Veteranbilar >> Content

Hur Byt Mustang Stötar

Chocker är del av bilen fjädring som håller hjulen i kontakt med marken. När chocker går dåligt, har bilen en alltför bouncy och mjuk gång. Mustangen har både främre och bakre stötdämpare och kan enkelt bytas ut på en eftermiddag. Saker du behöver
Bil jack
Jack står
stoppklossar
3/8-tums SAE hylsnyckelsats
1/2-tums SAE socket set
SAE skiftnycklar
Mekaniker creeper (tillval) katalog Skyddsglasögon
mekaniker handskar
Nya Främre stötdämpare
Nya stötdämpare
Visa mer Instruktioner sälja The Front Stötdämpare
1 < p> Placera bilen på en plan, slät yta, stänga av bilen, lägga den i parken eller första växeln, dra åt parkeringsbromsen och sätta stoppklossar på bakhjulen. Sätt på skyddsglasögon och mekaniker handskar.
2

Öppna huven. Med uttaget och en spärr, ta bort de två skruvarna för den övre chock bussningen, och sedan ta bort de två skruvarna för övre chock bussning fäste. Ta bort fästet.
3

innan du lyfter upp bilen, lossa muttrarna på varje framhjul med hylsnyckel.
4

försiktigt jack bilen från den främre tvärbalken tills framhjulen är 3 till 4 inches från marken. Placera domkraften står på varje sida på jack punkten bakom framhjulet på rocker panel. Sänk bilen på domkraften. Ta bort muttrarna och hjul.
5

Ta bort de nedre bultarna Shock Mount. Du kan hitta de bakre svåra att nå. Använd en lång hylsa förlängning och kardanknut för att ta bort skruven. De chocker bör nu komma ut genom toppen av chocken tornet.
6

Installera nya bussningarna på översta chock staven. Installera den nya stöt genom den övre shock tower hålet. Byt båda hållarna och bultar och dra allt till rätt moment. Sätt tillbaka hjulen och hjulmuttrarna. Kontrollera alla bultar två gånger för åtdragning. Upprepa processen för den andra sidan.
7

Jack bilen utanför domkraften, bort läktaren och sänk bilen. Gör en slutlig åtdragning till vridmoment speciell av de främre hjulmuttrar klack.
De stötdämpare
8

Hitta den övre fäste för stötdämpare. För coupe, ta bort mattan bagageutrymmets golv och lokalisera de bästa stötmontering i den bakre delen av bålen. I fastback, ta bort den bakre golv. I cabriolet, ta bort baksätet och lokalisera stötmontering på vardera sidan av det konvertibla-top pump. Ta chocken muttern toppmonterad och övre brickan och bussningen med en hylsa och spärrskaft.
9

Flytta stoppklossar till framhjulen. Jack den bakre delen av bilen upp från differentialkretsen röret i mitten. Placera pallbockar vid de bakre stödpunkter vid rocker paneler strax framför bakhjulen. Avlägsna domkraften.
10

Ta bort den nedre chock mount mutter, bricka och bussning med en hylsa och spärrskaft. Chocken ska vara lätt att ta bort.
11

Montera nya bussningar på vardera änden av den nya stötdämpare och montera i hålen Shock Mount. Montera den nedre andra bussning och bricka. Montera den nedre muttern shock mount och dra till rätt moment med en hylsnyckel. Upprepa processen för den andra sidan.
12

Jack den bakre delen av bilen från domkraften och ta läktaren. Sänk bilen noggrant, och se till att chock stavarna går genom de övre monteringshålen. En partner kan vara till hjälp med denna process. Installera den nya andra övre bussningar, tvättmaskin och nötter. Dra åt muttrarna till rätt moment. Byt lämpliga beläggningar (trunk matta, baksäte eller bakre golv).
13

Ta bort stoppklossar och provkör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/vintage-cars/93666.html

Previous:
Next:

Veteranbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.