Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

1971 Dodge Charger Specifikationer

Dodge Charger är känd för sin eleganta och stilfulla kropp, och stora prestationsnivå. Även om 1971 Dodge Charger var bara tillgänglig för en kort tid, dess funktioner, har utseende och prestanda gjorde det till ett populärt val för vintage-bil fans. Samtliga modeller av laddare baserades på Dodge Coronet plattformen, förutom med en fastback taklinje och infällbara strålkastare, vilket gav bilen sin underskrift sportigt utseende. Första Dodge Charger

första Dodge Charger producerades 1966-1978, sälja 37.344 under det första året. Den första Dodger hade en 318 kubik-tums, åtta-cylindrig motor med 230 hästkrafter. Den Charger omarbetades 1970, vilket ger färgalternativ. Den dök upp igen 1983-1987, och uppstod för tredje gången under 2006.
1971 Dodge Charger

1971 Dodge Charger var en av de sista fulla prestanda Laddare. På grund av ökande försäkringspremier, säkerhetsföreskrifter och begränsning av utsläpp, det var en av de sista serien av muskel bilar i USA. På den tiden fanns det flera versioner:. Den standard laddare, på 500, RT och Super Bee Addera ditt 1971 Standard Dodge Charger

standard Laddare presenterade en Ramcharger huva och en vanlig varvräknare. Den 440 Magnum motorn innehöll en dubbel ljus-tip avgassystem med extra kraftig fjädring, ställbara bommar vridning och tunga bromsar. Huven innefattade en mörkläggning behandling. Några av de vanliga specifikationerna inkluderade en 150-mph hastighetsmätare, en olja tryckmätare, simulerat wood korn på dörrar och streck, och hög ränta torsionsstavar. Däcken var 14 inches med en 11-av-1 tum fram och 11-by-2.5 tums bakre bromsarna.
Other versions

Charger Super Bee innehöll en 383 Magnum motorn och de vanliga tunga bromsar fjädring och 14-tums hjul. Den hade också en golvmonterad manuell växellåda och liknande bromsar till RT versionen. Det varade bara ett år. Den Charger SE, 500 och RT har lutas bakljus och en 115-tums hjulbas. De har en rundare utseende på grund av ökad sida-glas krökning. Den Special Edition lagt lädersäten och en elektrisk taklucka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93126.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.