Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

1968 Chrysler 383 Motor Information

Den 383-kubik-tums Chrysler motor var den första av de stora-blocket V-8 motorer avsedda för Chrysler, Plymouth och Dodge bilar. Chrysler använde motorn i dess Newport Sedan och stationsvagnar 1968. Plymouth använde det i Roadrunner, en fullstor bil med en högpresterande paket som året. Två versioner av motorn fram för olika tillämpningar. Historia

383 gjorde sin debut 1959, och nästan omedelbart två former av motorn föddes. Motorn var också en släkting till 440 motorn, och många delar är utbytbara. Den 383 skapades genom att förlänga slaget, och som gjorde att motorn högre, så det kallades en upphöjd (RB). Det fanns också en mer konventionell block som betecknades "B"-motorn. Genom det sena 1960-talet, var det en prestation version och en mer fotgängare version, men båda var starka motorer. Addera Chrysler Newport

Chrysler använde motorn i Newport och i stad och land, vilket var en omdöpt Newport. Motorn hade 290 hästkrafter och 390 foot-pounds av vridmoment, eller dragkraft. Borrningen och stroke - cylindern storlek och avstånd kolven resor - var 4.25 och 3.375 inches. En två-eller fyra-FAT förgasare producerat en blandning som pressades till en 9,2-till-1-förhållande innan antändning. En tre-växlad manuell eller automatisk växellåda fanns tillgängliga.
Dodge, Plymouth

383 användes i Dodge Coronet Super Bee och Plymouth Roadrunner sport paket, vilket gör det till en mer högpresterande motor. I dessa bilar, levererade den 325 hästkrafter och 425 foot-pounds av vridmoment. Den borrning och slaglängd var densamma i alla de 383 motorer. Den kompressionsförhållandet var högre, vid 10-till-1. Motorn använde en downdraft fyra-FAT förgasare för att få ut det mesta kraft ur motorn.
Prestanda

Chrysler Newport, med en två-FAT förgasare, hade en topphastighet rating på 117 miles per timme. Dess 0-till-60 tiden var 11,2 sekunder, och dess kvarts mil tid var 18,3 sekunder. Den Newport fick 11 miles per gallon på motorvägen och 6,1 i stadskörning.

Högre prestanda paket i Dodge och Plymouth producerade en toppfart rating av 129 miles per timme. Den 0-till-60 gång var 6,4 sekunder och kvartal mil tid var 14,9 sekunder. Coronet fick 9.8 miles per gallon på motorvägen och 5,8 i stadskörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93400.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.