Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

1968 Ford Thunderbird Performance

Ford Thunderbird skapades som svar på Chevy Corvette , men det var aldrig strängt en sportbil . Det hade massor av kraft , utan försökte också vara en lyxbil och 1968 rörde sig ännu längre in i den lyxiga området . Motorer

Den femte generationen av Thunderbird var en större bil och hade som tillval en kraftfull 429 kubik - tums V - 8 motor som kunde sätta ut 360 hästkrafter . Standarden Motorn var en 389 kubik - tums V - 8 som hade 315 hästkrafter . The Thunderbird erbjöd 427 ft -lbs vridmoment vid 2800 rpm.
Effekt

Thunderbird motorer hade ett kompressionsförhållande av 10,5 till ett . Detta förhållande bestämmer hur mycket ström en motor kan leverera . Både V - 8 motorer hade en fyra - FAT förgasare för att öka makten finns som tillval . En två - fat var standard .
Prestanda

År 1968 började Thunderbird vara närmare släkt med Lincoln som den växte i storlek och lutade ytterligare till lyxbil området . Men även med sina lyxiga utnämningar , var Thunderbird fortfarande en högpresterande fordon . Hastighetsmätaren gick till 150 miles per timme , och bilen hade en topphastighet på 140 . Det kan komma från noll till 60 miles per timme på mindre än 10 sekunder och slutföra fjärdedel mil i 17 sekunder .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93265.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.