Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur man identifierar en Hemi Motor Block

Kanske den mest kända Mopar motor raden av allt, var Chrysler Corporations Hemi motorer används endast i Chrysler, Dodge och DeSoto fordon, med undantag av dem som används för marina applikationer. Identifiera en äkta Hemi blocket kräver hämta motorn stämpling, datum koden och gjutning siffror och sedan korsreferenser dem med en Hemi koden. Som Hemis är mycket eftertraktade, kontroll av dessa siffror är nödvändig för korrekt identifiering. Enligt Hot Hemi Heads och The Hemi.com, fanns det 13 olika Hemi motorer av olika förskjutningar under Hemi-glansdagar, mellan 1951 och 1971. Saker du behöver
Hemi motorkod notering
Visa fler instruktioner
1

Leta motorblocket gjutning nummer eller uppsättning gjutning siffrorna på sidan av blocket. Enligt Year One, de gjutning siffrorna är enkla att läsa och är unika för cylindervolym storlek. Chrysler Corp motorer delar inte gjutning siffror med de olika deplacement. Dessa siffror är inte alltid på samma plats, och är normalt sju tecken långt, men kan vara längre. Year One har en partiell förteckning över dessa gjutning siffror.
2

Leta motorn stämpling på V-8 ID Boss. Enligt Year One, är antalet ligger framför insugningsröret valley pan mot förarsidan, intill distributören bas. Detta nummer är det viktigaste att identifiera en Hemi. Eftersom informationen är hand-stämplade, kan det vara svårt att läsa.
3

avkoda stämpling numret mot en lista som liknar dem som finns på Hot Hemi Heads och The Hemi.com. Numret kommer att identifiera förskjutningen, bygga datum och annan viktig information om motorn.
4

Lokalisera datum kod på sidan av motorblocket. Denna kod är inte i en bestämd plats. Datumet koden ger det exakta datumet för tillverkning och kan jämföras med andra gjutgods för att verifiera äktheten. Datumet är i en lätt-att-läsa-format, såsom 3.23.68.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93200.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.