Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Chevrolet Chevelle Fakta

Chevrolet Chevelle är en av de dominerande muskel bilar i amerikansk bil historia. Infördes 1963, var det i produktionen genom 1977. Den Chevelle är fortfarande en av de mest eftertraktade muskel bilar som någonsin producerats. Effekt

Bilen följer trenden av 1960-talet --- mellanstora fordon utrustade med stora, kraftfulla V8-motorer. Designen gjorde dessa fordon utmärkt för gatbruk och dragracing. Den första Chevelle försågs med en 327 hästkrafter V8 motor. Det var senare uppgraderas till en 396hp V8 som var många andra modeller, däribland LS6 454 --- dubbat den mest kraftfulla motorn på 1970-talet. The
Alternativ

Chevelle erbjöds i många alternativ. Det fanns även tillgängliga med SS (Super Sport) paket för dessa makthungriga drivrutiner. Bortsett från en hel rad motoralternativ, var bilen tillverkas också i olika modeller, inklusive konvertibler, sedaner och kombibilar.
Limited Edition

bil erbjöds också i en begränsad upplaga modell. Pensionerad racerförare Donald Yenko --- arbetar som återförsäljare för Chevrolet --- utvecklat Yenko Chevelle. Infördes 1969, har bilen en racerbil look, med en 427 installerad V8 motor --- fortfarande dra en hel del uppmärksamhet från Chevrolet fans.
Prissättning

Många bilägare anser Chevrolet Chevelle prisvärda under den era som de producerades. I början av raden Chevelle Z16 option såldes för $ 1501 och var en begränsad upplaga, med endast 200 tillverkade kupéer.
Fortsatta popularitet

Förändringar inom bilindustrin, påtryckningar från myndigheter och oljebrist ledde till tillverkningen av Chevelles med mindre hästkrafter på 1970-talet. Så småningom bestämde sig General Motors att släppa Chevelle linjen och ersatte den med Chevrolet Malibu.

Idag är bilen säljs i auktioner för så mycket som över $ 100.000. Det finns också ett antal företag som erbjuder restaurering och en växande skara och webbplatser Club för bilen, visar att Chevrolet Chevelle har behållit sin popularitet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93023.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.