Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur man identifierar en Carter förgasare

Carter förgasare har installerats på bilar och lastbilar sedan 1909. William Carter grundade företaget efter att mixtra med några av de primitiva förgasare av hans dag, och insåg att han kunde göra en bättre produkt. Så populär och pålitlig gjorde Carter förgasare blir, att de blev förgasaren i valet för de berömda Jeep fordon av andra världskriget. Carter producerade också den första amerikanska gjorde 4-fat förgasaren för Buick 1952, och den kommande ålder av amerikanska muskel bil kan direkt spåras tillbaka till den 4-fat Carter förgasare. Saker du behöver
Skiftnyckel, om tillämpligt
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din bil och ta bort luftrenaren som sitter ovanpå förgasaren. Vissa luftrenare hålls med en hand vände vingmutter, medan andra hålls av en mutter församling som kommer att behöva tas bort med en skiftnyckel.
2

Inspektera Carter förgasaren för någon siffror eller taggar - kommer dessa sannolikt hittas på sidan av förgasaren korrekt. Olika år har olika sätt att identifiera, och de kommer antingen märkas eller kommer ha identifieringsnummer stämplat på sidan eller undersidan av komponenten. Addera 3

Titta på färgen på förgasaren : Mässing förgasare är tidiga modeller (1909-1922), medan mässing skål förgasare kommer ha gjorts 1923-1932. Även om det inte blir några kännetecken på de tidiga mässing förgasarna, bowlade mässingen typer kommer att ha en röd etikett som identifierar dem som en Carter.
4

Hitta ett "W" stämpeln för att identifiera förgasare från 1932 till 1965. Dessa förgasare kommer också ha antingen triangulära mässing taggar eller regelbundna taggar metall för att visa Carter identifiering.
5

Identifiera Carter förgasare tillverkade från 1956 till 2001 genom att lokalisera en metallbricka på förgasaren. Några av dessa modeller, men inte alla av dem, kommer att ha ett brev stämpling på flänsen, skål eller frontal airhorn söm.
6

Identifiera BB-serien subtyper genom att lokalisera antingen en rektangulär mässing tagg eller en bokstav /sifferkombination stämplat på sidan av den främre airhorn. Dessa förgasaren typer tillverkades från 1932 till 1963. Men om några av dessa typer, om taggen har tagits bort, kommer identifieringen vara nästan omöjligt.
7

Identifiera OEM Carter förgasare genom att hitta bokstaven "S" efter serienumret på förgasaren . De serienummer som kommer att stämplas på förgasaren skål.
8

Identifiera alla andra Carter förgasare som inte nämns ovan genom att hänvisa till taggen på sidan av förgasaren. På dessa enheter som inte har några taggar och inga serienummer, återigen, är det nästan omöjligt att identifiera dem. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93103.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.