Svenska Bil >> bilentusiaster >> exotiska bilar >> Content

Delta Wing Project

Delta Wing Project är ett projekt för att utveckla en högteknologisk race - bil . Den exakta utformningen av bilen hölls under wraps tills dess slutliga avtäckningen i början av 2010 . Betydelse

Delta Wing projektet innebär en väsentlig avvikelse från de normer för fordonens utformning , även i racing . Den utvecklades för att prestera bättre än andra bilar genom att dra och förbättra aerodynamiken . Utvecklarna , Chip Ganassi och Ben Bowlby , hoppas att tillverka och sälja bilen till tävlingsförare . Mottagandet har varit ganska blandat , dock .
Funktioner

Delta Wing har en smalare framaxel och en strömlinjeformad chassi . Den har inga vingar , med roterande förmåga tillhandahålls av downforce ( nedåt dragkraft producerad av aerodynamiska egenskaper ) . Vissa kommentatorer noterade en likhet mellan Delta Wing och " Spirit of America " , en jet - framdriven bil som slog rekord mark hastighet på 1960-talet .
Tidsplan

teamet bakom Delta Wing hoppas kunna tävla sin bil under 2012 . Några har uttryckt skepsis , hävdar att tidsramen är för liten för att tillåta dem att bli klar i tid .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/exotic-cars/92510.html

Previous:
Next:

exotiska bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.