Svenska Bil >> bilentusiaster >> exotiska bilar >> Content

Viper Bil Vs. Viper Plane

I mekaniska kretsar, framkallar uttrycket "Viper" visioner av snygga, högpresterande fordon med blixtrande prestanda och astronomiska hastigheter. Av denna anledning har den "Viper" moniker använts till några av de mest högpresterande fordon i produktionen: Dodge Viper prestanda bil och raden av små prestanda jetplan som tillverkats av Viper Flygplan. Bortsett från namnet och extremt höga prestanda, men dessa fordon har några saker gemensamt. Om Vipers

Vid sitt 1990 införs som en konceptbil, bedövade Dodge Viper redan fordonsindustrin entusiaster med en högpresterande 360 ​​V8 motor. Trots den redan höga uteffekt av Viper, expanderade ingenjörer ytterligare sin möjliga prestanda genom att införa en 10-cylindrig motor finns i produktionsmodeller. Bilen ritades i samband med italienska prestanda företaget Lamborghini, som delvis ägs av Chrysler Corporation vid tidpunkten Viper utvecklades. Däremot har Viper flygplan utvecklats med avsikt att göra högpresterande jetplan tillgängliga för enskilda köpare i motsats till kommersiella flygbolag eller militära köpare. Strålarna var utformade för att ge maximal räckvidd och hastighet, kännetecken av mycket lätta Jet (VLJ) marknaden. ", Viper"
Prestanda

Termen huruvida i fordonsindustrin eller luftfart bruk, är nästan synonymt med prestanda. I Dodge Viper prestanda bil, producerar en 10-cylindrig motor med 505 cubic inches av förskjutning 600 hästkrafter vid cirka 5600 varv per minut - bara brist på bilens 6,000 RPM röda linjen. Fordonet överför denna kraft till marken via en sexväxlad manuell växellåda för att accelerera från 0 till 60 miles per timme på bara fyra sekunder. Enligt tillverkaren har Viper en dra-inducerad toppfart på 199 mph. Som jämförelse Viper jets använda en enda General Electric GE CJ-610 jetmotor att generera upp till 2,850 pounds av dragkraft, eller ungefär 4,5 £ dragkraft per pund fordonsvikt. Denna drivkraft accelererar Viper jet till sin start hastighet på omkring 100 km /h på 1200 meter och gör att fordonen kryssningen med en medelhastighet på ca 460 mph.
Fysiska mått

Dodge Viper bilen anses vara en prestanda bil, så dess dimensioner är något mindre än en vanlig vägfordon. Dodge Viper mäter 175,6 inches i längd och 75,2 inches i bredd. Den sida backspeglar lägga ytterligare 3,2 inches. Bilen har en tjänstevikt på 3,380 pounds och sport en luftmotståndskoefficient på 0,40. The Viper jet anses också vara en liten bil för sin klass, men är betydligt större än Viper bilen. En Viper jet mäter 27,5 meter (330 inches) i längd och är mycket bredare än Dodge Viper med en vingbredd på 30 meter eller 360 tum. Själva kabinen är avsevärt mindre än Dodge, emellertid, med en bredd på endast 30 inches. Trots att en mycket större bil, är Viper jet mycket lättare, med en tjänstevikt på endast 2,600 pounds. När strålen är fullastad med bränsle och piloter, men det väger in på ca 4.800 pounds.
Sittplatser

Dodge Viper bilen och Viper jet erbjudande sittplatser för två personer: en förare och passagerare eller en pilot och passagerare respektive. Sittplatser arrangemang är något annorlunda, men som passagerare i Viper bilen sitter bredvid föraren medan passagerarna i Viper jet sitter bakom föraren. Båda fordonen tillåter ungefär samma mängd bagage i sina trånga lastutrymmen.
Pris

Precis som det finns betydande skillnader i prestanda och fysiska dimensioner, det finns en markant skillnad i pris mellan Viper bilen och Viper jet. Anses dyrt för ett vägfordon, bär Viper bilen ett tillverkarens föreslagna priset (msrp) på $ 88.590 för en typisk utrustade Viper. Däremot Viper jet kostar runt $ 541.000.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/exotic-cars/92451.html

Previous:
Next:

exotiska bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.