Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

Hur gör jag avkoda en 1962 Chevy Body Tag?

Chevrolet är en amerikansk biltillverkare och är en division inom General Motors. Den billigaste 1962 Chevrolet var Biscayne och erbjöds i grundform med väldigt lite trim och sexcylindriga makt. Den mid-level Bel Air hade mer lyxiga trim och hardtop stilar kropp. Den top-of-the-line 1962 Chevrolet var Impala, som var ännu mer lyxiga och var tillgänglig med V-8 motorer. Den 1962 Chevy body-taggen - eller kåpa tag - var en metall typskylten som var monterad under huven på förarsidan. Kroppen taggen stämplades med information om bilens ursprungliga färg, trimma och tillverkningsdatum. Instruktioner
1

Öppna huven och leta reda på body-taggen är monterad på huven på förarsidan av bilen ovanför brandväggen. Avkoda månad och vecka bilen sattes ihop genom att observera den grupp av tre tecken längst upp till vänster på etiketten. De två första siffrorna anger månaden, medan bokstaven anger veckan, med "A" som anger den första veckan, "B" den andra veckan och så vidare.
2

Leta bokstaven "ST" högst upp till vänster på etiketten. De första två siffrorna till höger om taggen ska vara "62," för att indikera årsmodell. Det andra numret ska vara en "1" för att indikera Chevrolet division och de återstående siffrorna visar kroppen stilen på bilen, till exempel fyra-dörrars sedan, två-dörrars hardtop eller cabriolet.

3

Observera övre högra av taggen nära "BODY" fältet för att bestämma monteringsfabriken där bilen tillverkades och sekventiella serienummer bilen gavs på fabriken.
4

Leta upp bokstäverna "TR" på vänster sida av etiketten, ungefär halvvägs ner från toppen. Den första uppsättningen av tecken i detta fält indikerar typ och färg på inredningen monterad i bilen, medan den andra uppsättningen av tecken anger typ av installerade säten.
5

Följ "Paint" fältet placerad på höger sida av etiketten, ungefär halvvägs ner från toppen. Det första tecknet i denna kod anger huvuddelen färg på bilen, medan det andra tecknet i koden anger färgen på taket. En bil som har samma färg kropp och taket har bara ett tecken.
6

Kontrollera botten av etiketten. På vänster sida kan det finnas en tresiffrig kod eller en serie av tre-siffriga koder. Dessa koder anger speciella tillbehör installeras på fabriken. Många taggar blir tomt i botten med några märkta tillbehör koder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91487.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.