Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

Historien om Impala Cop Car

Den Impala är en full-size produkt av Chevrolet, som är en division inom General Motors. Modellen tillverkades mellan 1957 och 1985, syftar till att vara vad Ed Cole - Chevy dåvarande maskinchefen - ". Prestige bil inom räckhåll för den genomsnittliga amerikanska medborgaren" kallas en Impala återinfördes 1994 för en två-års sikt, sedan igen under 1999. Det är fortfarande i produktion i november 2011. Impala har varit en populär plattform för brottsbekämpande bruk sedan den infördes. Modell Runs

Chevrolet introducerade Impala för 1958 års modell för att konkurrera med Plymouth raseri och Fords Galaxie 500, inom sju år, det var outselling dem båda. Det var att förbli Chevy mest populära full-size bil för de kommande två decennierna. När den första produktionen springa upphörde 1985, Caprice - ursprungligen en Impala spin-off - tog över bilens brottsbekämpande roll, de tvååriga mid-90s sjunde generation Impala nygamla var en Caprice Classic med en massiv 348 - kubiktum V-8 motor. Den åttonde generationen Impalas, infördes med årsmodell 2000, blir alltmer populära brottsbekämpande inköp.
Lämplighet som en polisbil

Från starten var Impala erbjuds med en V-8 alternativet, men i 1957, en big block 348-kubiktum Turbo-Thrust V-8 genererar 315 hästkrafter blev tillgängliga. Också i 1957, var Ramjet bränsleinsprutning erbjuds som tillval. Bilens makt, dess fysiska storlek, dess låga profil och full-coil fjädring gjorde bilen till en idealisk kandidat för användning som en PPV, en polispatrull - eller utövande - fordon, vilket är det korrekta sättet att hänvisa till en polisbil .
produktionskoder

Chevrolet regelbunden produktion alternativet, eller RPO - en prestation och hantering uppgradering från standardmodellen erbjuds till allmänheten, var 9C1 . Den 9C1 RPO erbjöds först 1972 på Chevelle, och 1976 på Impala. Det var också det sista året polisens paketet erbjöds på en big-block motor. Den 9C3 RPO var en liknande brottsbekämpande uppgradering, erbjuds för "civilklädda" fordon vars exteriörer verkar vara civila modeller, och B4C var RPO för speciella bilar tjänster strävan. Den Impala SS infördes 1994 använde Caprice 9C1 paketet, bli den första civila fordon med utrustning som tidigare avsedd enbart för brottsbekämpande organ
Generalizations

Bortsett från motorstorlekar och tweaks, polis paket liknar taxi och andra fordon flotta: De använder tyngre duty kylsystem än deras civila motsvarigheter, med dubbla fläktar och fysiskt större radiatorer. Dubbla avgassystem och tyngre transmissioner och differentialer vanligtvis är monterade. Externa kylare används för motor-och transmissionsolja, och servostyrning vätska, och luftkonditioneringsapparater typiskt uppgraderad. En extern trunk låsspärr är vanligt, som är en en-nyckel-fits-all konvertering. Den ersätter i vanliga träfibrerna eller vinyl trim med ett aluminiserat version är normen, och interiörer skryta tyngre sits fjädrar och kuddar, och mer motståndskraftiga golvmattor. I tidigare decennier, var hjulbas ibland längre än standard, och i dagarna av manuella växellådor, var kopplingarna större.
Prestanda

Inte bara måste driva fordon kunna att accelerera så snabbt som någon potentiell ämne, måste de kunna sluta lika snabbt och hantera väl i tiden. Större bromsar - typiskt skivor runt om - är normen, tillsammans med sport-fjädring komplett med förstärkta stötdämpare och fjädrar. Stålfälgar sport hög hastighet-klassade däck. Strukturellt vanligtvis tyngre ramar är tillverkade med extra svetsar, ytterligare tvärstycken används som karossens balkar, och anti-Kräng.hämmare är monterade; paneler är tillverkade av tung plåt
Electrics
<. br>

en uppgraderad elsystem omfattar kraftigare ställverk, ett större batteri och en större generator eller alternator. En "övervakning läge" switch ofta är monterad, vilket gör att officeren att döda alla lampor i och på fordonet, civila modeller ofta har automatiska strålkastare, som lyser när motorn är running.b Radios, sirener, arrayer belysning och inbyggda datorer är vanligtvis kraft-specifika, och därför monteras efter leverans till kunden.
muskelinjicera Down

Förklara att "i den överbelastade staden, går över 40 miles per timme är farligt. Därför räckt en trevlig sexcylindrig år, "Allpar konstaterar att New York-polisen har gynnat Impala över Crown Victoria sedan 2001. Priset för att installera en fullskalig strävan motor i en polisbil är svårt att motivera, och i 1980 blev den Impala första 9C1 RPO erbjuds med en V-6 motor. År 1985 var 9C1 Impala erbjuds med vanlig bränsleinsprutning för första gången.
Framtiden för Impala PPVs

Nyheter Market konstaterade att med pensioneringen av kronan vic från Fords roster blev Chevrolet "den enda tillverkaren som erbjuder städer över hela landet ett komplett utbud av polisens fordon":. Caprice PPV för truppen arbete, Impala PPV för jakten och Tahoe PPV för landsbygden avdelningar

Left Lane News rapporterade att det avgränsade 2010 302-hästkrafter V-6 Impala testas av Michigan State Police "klarar av en imponerande 150 mph toppfart." Den analoga hastighetsmätare, dock är endast certifierad till 140 mph. Dana Hammer, chef för GM: s brottsbekämpning Vehicles Division, ha sagt "Vi ökade 2012 Impala s effekt, så det var en varg i fårakläder och överraskade en hel del byråer." Sannerligen, accelererar modell 0-60 mph på 6,6 sekunder. Modellen år fortsätter traditionen att producera markerade PPVs som 9C1 typer, med hemliga enheter som 9C3. Allt drivs av en 3,9-liters V-6 genererar 230 hästkrafter, vilket ger en EPA-uppskattade 20 mpg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91227.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.