Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

1978 Ford Bronco Specifikationer

Den första Ford Bronco var en liten utility vehicle, som liknar en Jeep CJ eller International Scout, som fanns med fyrhjulsdrift och sex eller åtta cylindrig makt. Denna första generationen Bronco gjordes 1966-1977 och delade nästan ingen kropp eller mekaniska delar med någon annan Ford. Detta ändrades 1978 då Bronco var helt stiliga. Även om mycket kortare än en Ford F-150, delade 1978 Bronco många delar med sin fullstor lastbil motsvarighet. Yttermått

hjulbas, eller avståndet mellan en mittlinje fram-och bakhjulen, var 104 inches. Total längd var 180,3 inches och totala bredd var 79,3 inches. Höjden toppade på 75,5 inches. Den vändradie var 38 fot med manuell styrning och 35.4 fötter med servostyrningen. Den maximala infallsvinkel vid fronten var 37,5 grader, medan vinkeln på avgång var endast 23,4 grader på grund av en längre bakkroppen överhäng. Markfrigången på framaxeln var 8,1 inches och 7.8 inches för bakaxeln. Markfrigång mitt på lastbilen var 9,6 inches.
Mekanisk

1978 Ford Bronco var tillgänglig med antingen en 351 kubiktum eller en 400 kubiktum V- 8 motor. Båda motorerna kom utrustad med en två-FAT förgasare. Basen överföringen var en fyra-växlad manuell som inkluderade en extra låg första växel. En tre-växlad automatlåda var tillval. Fyrhjulsdrift var standard och inkluderade en tvåväxlad överföringen. Servobromsar som ingår skivorna på framhjulen och trummor bak var standard. Manuell styrning var standard, medan hjälpkraftsläget var en extra kostnad alternativet. Standarden gastank höll 25 liter, medan en extra 32-liters enhet kom med en hasplåt monterad på dess undersida för skydd samtidigt som de förhandlar off-road hinder.
Exteriör

Den främre änden av den helt nya för 1978 Bronco Custom ingår vanliga runda strålkastare. Square sealed beam-strålkastare, som blev standard på 1979 Broncos, fanns endast tillgänglig med tillvalet XLT-paketet på 1978 modellerna. Sidodörrarna var samma enheter som används på F-150 pickup lastbilar utan modifieringar, såsom Ford bestämde verktygs-och produktionskostnader för en dörr unik för Bronco skulle vara kostnadseffektivt oöverkomliga. De standarddäck var L78-15 Black väggelement. Whitewalls eller upphöjda vita bokstäverna däck var frivillig. Också standard i år var en borttagning bakre taksektion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91286.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.