Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

Ford baklucka Historia

Ford var en ledare i kombi design och innovationer, däribland fönsterhissen bakluckan och dubbla sätt bakluckan. Fords Woodie vagnar på 1940-talet är popkulturen ikoner populariserades av tidigt 1960-tal surf musik, men vagnen nådde sin höjdpunkt i försäljningen med Baby Boomers lockas till funktioner som faux träpaneler, större fönster utrymme i baksätet, den sportiga kompakt Futura och high-end Country Squire. Bakgrund

Kombi härrör från depå hacka dejting före första världskriget, men kropparna var egenbyggda. Hacks hade öppna kroppar, oftast med ett lastutrymme i baksätet. Tidiga herrgårdsvagn mönster kan hittas i specialbyggd modell Ts genom 1927. Efter den omgjorda Model A kom 1928, började ranch vagn att växa fram. Den ranch vagn var ett barebone fordon med kropp-on-frame konstruktion, träpanel sidor och bakluckan och duk tak.
Woodie

Ford, som de flesta biltillverkare , flyttas ut dess karosseri till egna hus för att bygga sina Woodie vagnar. Det var inte förrän 1941 som Ford byggde sin V-8 DeLuxe Woodie vagn in-house. Beroende på märke, modell och år, använde Ford ask, lönn, björk och mahogny till panelen sina stationsvagnar. Ford började tillverka trä-arbetsföra vagnar 1929. Bakluckan presenterade en stålram panel i trä. Det var en vanlig nedfällbar baklucka med inget fönster. I stället, förutsatt att den en duk presenning fäst till taket och hakas av på toppen av bakluckan. Genom 1937, anställd Ford helsvetsade konstruktion på alla slutna arbetsföra kombibilar. Bakluckan presenterade ask eller lönn träpanel och hade två spärrarna för att haka av och fäll ner. Akterspegeln lyfts uppåt och presenterade bred, planglas. Så sent som 1949 höll Ford träpanel bakluckan, men det vände sig till en all-stål bakluckan och akterspegeln med 1951, det sista året av Woodie.
1950

årsmodell 1957 var en milstolpe år för bakluckan design. Ford utvecklade den fjäderbelastade akterspegeln för enkel enhandsfattning lyft. Fönstret var bredare, sträcker 45.7 inches från bakre stolpen till pelaren. Fords Mercury division erbjuds som standardutrustning på sina vagnar Mercury station ett elektriskt styrd bakruta sekelskiftet nyckeln i bakluckans lås eller genom fjärrstyrning från förarsidan. Standard på de vanliga Ford-modeller var en "lätt-öppning" bakluckan att operatören kunde öppna med en hand som akterspegeln. Edsels använde olika plåt för sina bakluckor och speciella trim, inklusive weatherstripping.
Senare år

Compact stationsvagnar som Futura och Falcon dominerade 1960-talet med Fairlane betjänar mid-size marknaden, och Country Squire full-size nisch. En elektrisk baklucka fanns som tillval på Falcon, Fairlane och Futura. Det kostade $ 29,75 eller $ 214 i 2010 dollar, även om det var standardutrustning på Country Squire. Alternativet pris för den elmanövrerade bakluckan steg till $ 32 eller $ 218 i 2010, i 1965. De bakluckor var smart och diskret med modellnamnet utsträckt över ryggen och inga andra utsmyckningar. Köpare kan beställa faux träpaneler. Men den stora nyheten var Fords dual-action bakluckan infördes 1966. Bakluckan vikas ned som en konventionell baklucka eller det kan svänga öppna som en dörr. Detta gjorde lastning, lossning och inträde och utträde mer hanterbar. Under 1970 förde några ändringar i bakluckan med undantag av kombi stilar som finns på Taurus vagnar. Genom 1980-talet, föll stationsvagnar i onåd och banade väg för minibussar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91226.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.