Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man lägger in en ny ledningsnätet i en MGB

Att sätta en ny ledningsnätet i en MGB var ett övervägande som gjorts av bilens företaget. De flesta av trådarna på selen kommer att utrustas med rätt typ kontakt för deras svåranvändDe kommer också att vara rätt längd och form för att nå sina relevanta enheterna. Ta bort den gamla ledningsnätet och förbereda MGB för nya ledningsnätet kräver omfattande avlägsnande av inre delar och utrustning och bör ta en erfaren mekaniker om två dagar. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Wrench
skruvmejsel kit
Tänger
Kopplingsschema för året av fordon
Visa fler instruktioner
1 < p> Sätt på skyddsglasögon innan du kopplar från batteriets pluskabel, med Wrench. Koppla loss batteriets negativa kabel, även med nyckeln kit. Ta bort de positiva kablarna från båda batterierna först om MGB har dubbla batterier finns under panelerna bakom sätena. Ta bort alla batterikablarna.
2

Använda Wrench, ta bort alla bultar som håller streck på insidan av bilen. Placera streck i ett nedvänt läge. Koppla loss alla kablar från alla enheter på instrumentbrädan eller monteras i instrumentpanelen antingen för hand eller med hjälp av en tång. Placera skvätt ur MGB.
3

Ta bort alla kablar dragna till det inre ram av bilen där strecket var med skruvmejseln och Wrench. Ta bort alla gummi pluggar och genomföringar från brandväggen under instrumentbrädan med hjälp av tång.
4

Skjut alla kablar, genomföringar och pluggar genom hålen in i motorrummet på bilen tills ingen del av ledningar sele är kvar i instrumentpanelen området. Leta efter platser där den gamla selen kan ha kortsluten eller smält, så kan samma sak hindras från att hända till den nya selen.
5

Trace ändarna av kabelnätet till sin apparatur under huven och dra ur alla kablar med hjälp av tång. Lyft hela kabelstammen ur MGB när alla kablar är urkopplade.
6

Lägg den gamla kablaget på golvet sträcker ut den tills alla ändar är synliga. Lägg det nya ledningsnätet ut bredvid den på samma sätt och jämföra de två selar.
7

Lägg den nya kabelstammen under huven på MGB efter bestämning att det är en riktig match. Lay så många av under kåpan sladdar och kontakter så nära deras enheter som möjligt, eftersom de kommer att vara fabriks-klipp och fast att matcha bilen.
8

Placera kablarna som går i det inre av MGB vid tillhörande hål i brandväggen och pressa dem och deras genomföringar gummi genom hålen samtidigt.
9

Använda kopplingsschema som en guide reattach alla kablar som ansluter till den inre ramen i bilen där strecket var med skruvmejseln och Wrench.
10

Placera streck i bilen, håller den nedåt, så att ryggen kan ses och rutten kablarna till sina rätta ställen och bifoga dem till sina enheter med hjälp av kopplingsschemat som vägledning. Placera streck tillbaka i sitt rätta läge och skruva den på plats med hjälp av Wrench.
11

Route alla kablar under huven på sina enheter och anslut dem med kopplingsschemat som vägledning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90817.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.