Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Classic Car Events i Irland

Classic Car Club of America definierar klassiska bilar som de som byggs i begränsad produktion mellan 1919 och 1948 och representerar "höjdpunkten av teknik, styling och design för sin tid." Irländsk lag ser inte på året en bil tillverkades när man beslutar om det är en "klassiker". Istället är en bil anses vara en "klassiker" när den första anmälningsdagen är mer än 30 år sedan. Terenure

Terenure Car Show är den största veteranbil show i Irland. Föreställningen arrangeras av irländsk Jaguar och Daimler Club Ltd och hålls vid Terenure College i Dublin. Intäkter från denna händelse doneras till klubbens vald välgörenhet för det året. Under 2010 insamlade medel för ARC Cancer Support och St Francis Hospice, Raheny. Fordon får tävla i denna show är veteran, vintage och klassiska bilar, motorcyklar, Inbjudna Kommersiella och militära fordon, Kit och Custom bilar, sport och superbilar. Anmälningsavgiften är € 20 och föranmälan uppmuntras. Priser delas ut till bilen färdas den längsta avståndet, kyls bäst modern bil, bästa vatten, bäst cabriolet, bäst samverkan, bästa gamla bil från 70-talet, mest gammal bil från 80-talet, och bästa projekt bil.

Trim Vintage

Trim Vintage och Veteran Rally startade 1985 med bara 23 bilar. Det har vuxit varje år och, under 2010, hade mer än 450 bilar och motorcyklar på show. Utöver rally, det finns ett antal av sideshows. Shower hölls i 2010 inkluderade ett tivoli, en varmluftsballong, en bil-boot försäljning, hundutställning, matstånd, och linedance. Deltagaravgiften är 10 €. Många priser delas ut, inklusive Norman Pratt Memorial Shield, en solid silver priset görs i form av det 14th århundradet gula kyrktorn i Trim. Skärmen placeras på en solid mahogny bakgrund och designades av Norman Pratt, grundande medlem av bil rally. Detta rally lyfter fonder för lokala välgörenhetsorganisationer.
Bennett Rally

första Gordon Bennett Race kördes i juli 1903 och var körs inte förrän 1974 . Det var när Frank Cassidy, ordförande för den irländska Veteran and Vintage Car Club (IVVCC), och styrelsen i klubben, beslutade att rallyt skulle köras av klubben som ett årligt evenemang, med så mycket av 1903 kurs som möjligt . Huvudsponsor för detta rally är Motor Distributors Ltd, Mercedes återförsäljare i Irland. Deltagare kommer från kontinenten, Amerika och Australien. Rallyt startar från rally huvudkontor med svåra vägar för varje klass av bilar. Alla bilar möts i en liten stad eller by för lunch, sedan återvända till sina linjer. Rallyt avslutas på rally huvudkontor med middag och pris. Bilar måste byggas före 1931 för att vara berättigad till detta rally. Det finns klasser för antik, veteran, och veteranbilar. Ett brons kopia av originalet Gordon Bennett Trophy presenteras till vinnaren varje år. Dock är vinnaren endast tillåtet att behålla trofén under presentationen på grund av dess värde.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90484.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.