Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Skillnad mellan automatiska och manuella växellådor

Den primära skillnaden mellan automatiska och manuella växellådor är de växlar framåt, eftersom både sändningar kräver manuell växling i backen och neutral. Med en automatisk, växlar föraren i "drive", och bilen gör resten av arbetet. En manuell växellåda kräver att föraren manuellt växla mellan växlar framåt, och även att använda en koppling för urkoppling av motorn från transmissionen under växling. Automatik har också en "park" alternativet. Utrustning

manuell växling i en automatisk växellåda fordon innebär endast flytta en växelspak till önskad inställning, medan en manuell växellåda kräver växling under acceleration och retardation, och har lagt till kravet på att använda en kopplingspedal.
Identification

Manuell växellåda fordon har ofta fyra eller fem växlar framåt att välja på, med den femte växeln konstruerad för marschfart. Automatiska växellådor är konfigurerade på samma sätt, men föraren inte behöver växla manuellt.
Varvräknare

Mest manuell växellåda fordon har en varvräknare bredvid hastighetsmätaren. Den "Tach" visar motorns varv per minut, och visar hur hårt motorn fungerar. Det kan ge information om när en förare ska byta växel. Automatlåda fordon har ibland tachometrar, även om det inte finns mycket att föraren kan göra med informationen.
Pris

En ny bil med en manuell växellåda kostar ca $ 1000 mindre än en automatisk, såsom kan ses genom att jämföra alternativ för fordon på Ford, Toyota och General Motors återförsäljare, och andra. . Inte alla modeller har både sändningar som alternativ
Fuel Economy

Enligt US Environmental Protection Agency, manuella växellådor brukar ge bättre gas körsträcka - om en mil eller två per gallon mer än automatik, främst på motorvägen.
konsumenternas preferenser

Trots kostnadsfördelar av manuella växellådor, de allra flesta förare föredrar automatik för sin enkelhet av användning, särskilt i stadskörning med många stopp och starter. Manuella växellådor är också svårare att lära sig att använda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78485.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.