Lemon Lagar på en privat försäljning

Citron lagar skyddar köpare från att köpa bilar med stora mekaniska problem, typiskt fel som påverkar säkerheten och övergripande körbarhet av fordonet. Dessa lagar, för det mesta, inte sträcker sig till mindre kosmetiska eller elektroniska fel och sällan sträcker sig till privat försäljning. Lemon lagar som gäller för privat försäljning varierar från land till land, så det är viktigt att du forskning din statens lagar för att förstå dina rättigheter som en köpare och en privat säljare. Statliga lagar

Dina rättigheter bygger på stat du bor i och där du köpt och registrerat ditt fordon. Till exempel är i Massachusetts någon som säljer mer än fyra fordon i en 12-månaders period anses vara en bilhandlare och är invigt återförsäljare lagar.
Disclosure

Typiskt är privata fordon säljs "som-är." Dock är en säljare som ansvarar för att lämna information om ett fordons skick före försäljningen. Om ett fordon har bärgats, havererade, översvämmade eller stulen, kan köparen ha grund för rättsliga åtgärder om det inte avslöjas. Likaså om en vägmätare har rullats tillbaka, kan fordonet vara berättigade till retur. Många stater har en period på några dagar när ett fordon kan returneras om det visar stor mekaniskt fel. Dessa lagar varierar, men eftersom det är svårt att avgöra om ett fordon lider av dessa mekaniska symtom före tidpunkten för försäljning eller om de har uppkommit efter köpet.
Vad omfattas

I många stater, är köparen ansvarig för att ha ett fordon inspekteras inom sju dagar efter köpet att tillgripa mot säljaren för problem. Köparna har oftast 30 dagar att återlämna fordonet. Många stater kräver att reparationerna överstiger en procentsats av köpeskillingen för att fordonet skall täckas enligt privata citron lagar. I vissa, har köparen liten eller ingen möjlighet, vilket gör det mycket viktigt att ha ett fordon som besiktigas innan de köper.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77492.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.