1995 Ford Explorer Information

Ford Explorer är en medelstor SUV som Ford Motor Company infördes 1990 för 1991 års modell. Vid tiden för 1995 Explorer anlände, var bilen en enorm succé och hade blivit den bäst säljande SUV i USA. Dess produktion kör markerade viktiga förändringar för att göra fordonet mer förfinade att sina tidigare poster. Huvudfunktioner

Motorn i 1995 års Ford Explorer var en 4-liters 160-hästkrafter V-6 med 220 foot-pounds av vridmoment. Parat med en femväxlad manuell växellåda - de högre prisklasserna trim fick en fyra-växlad automatlåda - SUV hade en räckvidd på 15 till 18 miles per gallon (mpg) för stadskörning och 19 till 23 mpg för landsvägskörning. Medan 1995 Explorer var typiskt en fyrdörrars bil, fanns sport-orienterade versioner som endast fick två dörrar. Den '95 Explorer kom med antingen en två /bakhjulsdrift (2WD) eller fyrhjulsdrift (4WD).
Second Generation Debut

Med 1995 Ford Explorer sparka av SUV: s andra generation av produktionen, gjorde den top-of-the-line Limited trim sin debut tillsammans med XL, XLT, Sport, Expedition och Eddie Bauer versioner. Ford reviderades även den främre fjädring för att ge bilen mer av en bil-liknande körupplevelsen, presaging crossover SUV populariteten av 2000-talet.
Beröm

motorjournalister på tiden noterade att konkurrenter - främst Jeep Grand Cherokee och Chevy Blazer /GMC Jimmy - var skivning i Explorer försäljningen med funktioner som dubbla krockkuddar att fordonet inte hade. Ford besvarade utmaningen genom att inte bara införa dubbla krockkuddar, men förbättra fordonet i allmänhet varje aspekt: ​​hantering, inredning, prestanda, säkerhet och styling. Bil kritiker berömde 1995 Ford Explorer för att vara mer raffinerad än sina föregångare.
Kritik

Bil kritiker generellt fördömde 1995 Ford Explorer brist på en mer kraftfull V-8 motor som de som konkurrenter som Jeep Grand Cherokee och Land Rover Discovery hade. Detta skulle lösas med ankomsten av 1996 Explorer högre prisklasserna trim. Dessutom ansåg vissa kritiker att den klarade sig relativt dåligt i väg-hantering och off-road förmåga. Redaktörer på fordonsindustrin information webbplats Edmunds.com noterade att senare poster i den andra generationen av produktionen var betydligt mer raffinerade än '96 Explorer.
Prisklass

Due till flera trim kombinationer tillgängliga, var tillverkarens föreslagna prisintervallet för 1995 Ford Explorer otroligt brett. Det varierade från $ 18.985 för XL 2-Door 2WD till $ 33.935 för den Begränsade 4WD. Som av 2010, uppskattar Kelley Blue Book intervallet priset värdet av fordonet vid omkring $ 2.500 till $ 3700.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77489.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.