Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Instruktioner för en Equus Induktiv Xenon Timing Ljus

En timing ljus använder en strobe flash för att bestämma tändningen av en bil, som är frekvensen av tändstift bränning. Tidpunkten tänds märken som biltillverkaren har placerats på motorns vevaxel remskiva eller svänghjul. Positionen för märken när motorn går indikerar tidpunkten för gnistan i förhållande till kolvens läge. The Equus Xenon, även kallad Innova, använder en xenon lampa för att läsa inställningarna och ansluter till tändstiftet med en induktiv pickup. Medan timing analys kan utföras hemma, en reparationshandbok för fordon och modell är nödvändig för att avgöra om tidpunkten är rätt inställd. Saker du behöver
Repair manual för fordonet
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera timing märke och referens pekare, som vanligtvis ligger på vevaxelns remskiva, vibrationer spjäll eller på svänghjulet. Kontrollera tidpunkten märket och pekaren är rena och synliga, med krita för att definiera varumärken om det behövs.
2

Anslut timing klipp lätta batteriet till bilens batteri, placera den röda klämman på positiva ( +) batteripolen och den svarta klämman på den negativa terminalen. Fäst ena änden av den medföljande induktiv pickup leder till botten av stroboskop handtaget och den andra delen till nummer ett tändstift kabel.
3

Starta motorn och kör den tills normal nå arbetstemperatur. Slå på timing ljus genom att trycka på "On /Off" switch, och tidpunkten ljuset börjar blinka. Justera pipan timing ljus att rikta ljuset mot inställningsmärkena.
4

Notera läget för det roterande timing märke i förhållande till referens pekaren. Om avläsningarna är inom intervallet rekommenderas i bilens reparations manual, är tändningen korrekt. Om tidpunkten läsning är inte inom räckhåll, kan en justering eller byte av delar vara nödvändig
5

Tryck på "On /" Off omkopplaren släcka lampan efter användning, sedan vända bilen motorn och Ta bort batteriet klipp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75604.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.