Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort en Universal Joint från drivaxeln på en 4Runner

Universalleden, även kallad en U-joint, installeras i ändarna av drivaxeln på en bil och hjälper skickar kraften till hjulen från transmissionen. För att ta bort en kardanknut från en drivaxel måste du först ta bort drivaxeln själv, vilket kräver några tunga verktyg. Processen kan variera något beroende på om din 4Runner har två-eller fyrhjulsdrift. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Vit färg /krita
Flare-mutter skiftnycklar
Plastpåse
Gummiband
Hammer och mässing punsch Sida 2 skruvmejslar
bänk skruvstäd
uttag
Vise-grepp tång
Visa fler instruktioner
Drivning
1

Lyft upp trucken på sin bakre ände och stödja det på pallbockar.
2

Markera drivaxeln flänsen och differential fläns med färg eller krita för att se till att du sätter tillbaka axeln i samma läge.
3

Avlägsna bultarna som förbinder drivaxeln flänsen oket till differentialen, hålla bulten på plats med en flare-skiftnyckel medan du lossar muttern med en andra flare-skiftnyckel
4

Nedre. drivaxeln bakre änden, skjut främre änden av transmissionen, för två-hjulsdrivna modeller. Om trucken har fyrhjulsdrift, REGLA UPP och separat flänsen där den ansluter till överföringen.
5

Täck öppna änden av transmissionen förlängning huset med en plastpåse och ett gummiband till förhindra vätskeförlust och föroreningar. Addera Universal Joint
6

Placera drivaxeln på en bänk med ett skruvstäd. Markera relationen mellan axeln och oket för återmonteringen.
7

Knacka lageröverfallen lätt med en hammare och mässing punch för att få bort låsringarna, tryck sedan ringarna ut med två skruvmejslar.
8

Placera en hylsa som har samma diameter som lagerkapslarnas i en av kopparna, och placera en annan något mindre uttag i den andra koppen.
9

Insert drivaxeln och kardankopplingsgaffeln i skruvstäd och tryck lagerskålen med liten sockel mot större uttag. Stoppa skruvstäd strax innan koppen poppar ut, och grepp koppen med låsning tång för att ta bort koppen.
10

Växla uttag positioner och upprepa föregående steg för att ta bort den andra lagerskålen.

11

Lyft kardanknut ur oket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72253.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.