Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort ett topplock från en 1988 Sportster

Huvud bort för en 1988 Evolution-drivna Sportster är densamma oavsett om motorcykeln har ett 883 kubikcentimeter eller 1200 kubikcentimeter motor. Det kan åstadkommas genom en skicklig mekaniker utan att ta bort motorn från ramen eller tar ut bensintanken. Det är en syssla som är lättare att beskriva än att göra, men riva ner bör inte ta längre än 90 minuter. En hel övre änden jobb bland annat att avlägsna både cylinderhuvuden och montering är betydligt mer komplicerad och tar betydligt längre tid. Saker du behöver
Allen uttag
Socket Insexnyckel
uttag
Open end skiftnycklar
Tändstiftshylsa
Allen skiftnycklar
Bultsax
Visa mer Instruktioner
1

Stäng petcock. Kör motorcykel i neutralläge tills cykeln stannar. Koppla bort enrichener ratten och kabeln från klämman under bränsletanken.
2

Ta bort locket luftrenaren efter att lossa de två skruvarna på framsidan av locket med en Allen-uttag och en hylsnyckel. Koppla torkapparaten rören från toppen av luftrenaren.
3

bort luftrenaren, då luften renare fästplattan med en Allen socket och hylsnyckel.
4

Lossa bränsleledningen från förgasaren med en skruvmejsel och ta bort bränsleledningen för hand. Ta tomgång och gaspådrag kablar från gaspedalen cam på översta framsidan av förgasaren.
5

bort förgasaren och enrichener aggregatet från motorn genom att dra förgasaren från insugningsröret.

6

Lossa båda header rören från avgasgrenröret på höger sida av motorcykeln med en insex och hylsnyckel. Avlägsna packningarna koppar krossa från avgasgrenröret.
7

Lossa båda lambdasonderna från header rör med en öppen nyckel. Koppla bort ljuddämparna från ljuddämparen fästet med en öppen nyckel.
8

Dra hela avgassystemet från motorcykeln.
9

Lossa tändkabeln från cylinderhuvud du tänker ta bort. Ta bort tändstiftet med en tändstiftshylsor och en hylsnyckel.
10

Lossa de 6 bultarna som håller ventilkåpan till cylinderhuvudet ett halvt varv åt gången i ett korsande mönster med en Allen skiftnyckel. Ta bort locket rocker rutan.
11

Avlägsna metall D-ring. Avlägsna rocker packning lock.
12

skruva isär luftventilen församling från vipparmen stödplatta med en insex och en hylsnyckel.
13

Skär båda stötstänger enligt huvudet du tänker ta med bultsax. Ta ut bitarna.
14

lossa småningom alla fyra topplocksskruvar i den exakta sekvensen beskrivs i servicemanualen för din motorcykel ett kvarts varv i taget med en insex och hylsnyckel. Ta bort huvudet efter alla fyra bultarna är helt löst.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75320.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.