Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur EGR-ventilen fungerar?

En avgasåterföringsventil används för att minska mängden utsläpp som en bil lägger till atmosfären . EGR-ventilen användes först i början av 1970-talet och är nu ett stående inslag som används på de flesta motorer . Operation

EGR-ventilen dirigerar om en liten mängd av avgaserna som kommer ut från cylindrarna genom avgasventilen in i insugningsröret . Exhaust dras genom ett litet rör via intaget vakuum. EGR-ventilen förblir stängd när motorn är kall eller tomgång och öppnas när motorn är varm eller igång under belastning .
Syfte

Vid hög temperatur , syre och kväve kombineras för att skapa kväveoxider (NOx ) . Bland andra problem , orsakar NOx respiratoriska komplikationer och bidrar till surt regn . EGR-ventilen introducerar avgaser in i luftintaget för att sänka temperaturen på förbränningen i cylindern för att förebygga eller minska bildandet av NOx .
Tecken på fel
< p > När en EGR-ventil misslyckas , kommer motorn förbränningstemperaturen ökar orsakar prestandaproblem för bilen samtidigt öka utsläppen av kväveoxider och kolväten . Motorer tenderar att slå eller pinga grund av tidig detonation och avgassystemet kan skadas av de höga temperaturerna .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74192.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.