Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man bygger en 1949 Carter Förgasare

The Carter Förgasar Company tillverkat flera typer av förgasare 1949. De mest populära var W typ och B & B. Den W typen dök upp på bilar tillverkade av GM, Chrysler, Hudson, Packard och många andra. The B & B typ användes främst på Chrysler och Desoto produkter. Den W typ förgasare kan delas in i tre huvudkategorier: den enda downdraft W1, den dubbla downdraft WDO, och Vacumeter WA1 typ. Förfarandet för att återuppbygga alla Carter förgasare typer är ungefär densamma. Saker du behöver
spårskruvmejsel
liten behållare
Spetstång
Förgasare renare dopp
Tryckluft
Stålborste
Piprensare
Förgasarjustering gauge set
Visa fler instruktioner
1

Ta isär förgasaren helt. Ta bort den övre luft horn från flottör skålen. Ta bort float, accelerator pump, stavar mätare och jets. Avlägsna aggregatkroppen flänsen från flottören skålaggregatet. Ta inte bort gasspjället eller chokeventil från axlarna. Håll små delar i en behållare, såsom en gammal kaffe kan för att hindra dem från att bli förlorade eller skadas.
2

Blötlägg alla metalldelar förgasare i förgasare rengöring dopp. Blötlägg inte föremål av gummi eller läder delar såsom accelerator pump eller choke bostäder. Låt delarna i blöt tills allt fett och smuts har avlägsnats. I varmare väder blötläggning delar för så lite som 20 minuter är vanligen tillräcklig. I kallare väder kan rengöringen ta flera timmar. Avlägsna delarna från förgasaren dip och skölj av med rent vatten. Föna delarna med tryckluft och se till att alla passager i förgasarkroppen är tydliga. Det kan vara nödvändigt på en mycket smutsig förgasare att använda en stålborste och piprensare att ordentligt rengöra allt.
3

Montera flottören skål på kroppen fläns med en ny packning. Installera the jets in flottören skål. Montera nålventilen och flyta. Justera flötet genom att vrida förgasaren upp och ned och låt flottören att hänga fritt. Mät avståndet från den lödda sömmen på flottören till den bearbetade ytan av flottören skål. Böj fliken på flottören med en skruvmejsel för att justera flottören till ordentliga specifikationer för modellen förgasaren du arbetar på.
4

Installera och justera mätare stavarna på W1 och WGD modeller. Anteckna de doseringsstången nummer stämplat på stavarna och välja rätt spö spårvidd från förgasaren gauge kit. Justera mätning stavar genom att backa av på gasen justerskruven tills gasspjället är helt stängt. Sätt mätaren doseringsstången i stället för en av de doserande stängerna och ser till den avsmalnande änden sätts in i strålen. Tryck ner vakuum kolven länken tills fingret på kolven länken berör läppen av mätning armen. Utförsäljning ska vara .005 tum mellan lagret på mätning armen och den nedre skåran på mätaren. Böj läppen på mätning armen med en tång nål näsa för att göra justeringen.
5

Installera och justera mätare stavarna på WE modeller. Håll Strypskruv spaken set och backa ut gasspjället sitter i hålet. Tryck nedåt på vakuummätaren länken tills stavar botten. Håll stängerna i detta läge och kretsa doseringsstången armen tills läppen på armen i kontakt med vakuum mätare länk. Håll den doseringsstången i detta läge och dra åt doseringsskruven arm set.
6

Justera accelerator pump för säsongsvariationer. Gaspedalen Pumpen är justerbar med hjälp av tre hål i pumparmen. Ställ pumpen länken i det nedre hålet för sommaren, mitt hål för mellanliggande klimat, och det övre hålet för vintern.
7

Justera avlastaren cam och boss. Stäng choken manuellt och infoga en .010 bladmått mellan kammen och chefen. Lossa choken armen och flytta chefen att ställa till specifikationen. Justera läpp på gasreglaget arm med ett par nål-tång så chokespjället öppnar 3/16 tum vid full gas.
8

Justera pumpens munstycken för korrekt mål. På de flesta modellerna finns ett riktmärke i satsningen på den motsatta väggen bildar strålarna. Bensin ska spruta direkt på målet när gasspjället öppnas. Böj jets försiktigt med en tång nål näsa tills strömmen av bensin träffar målet. På förgasare utan riktmärke rikta gasströmmen att slå i en 3/16 tums diameter cirkel belägen 11/64 tum bildar den motsatta sidan av hålet.
9

Justera snabb tomgång. Stäng chokeventilen hand. Vrid snabb tomgång skruven tills en 0,0012 tums trådtjocklek precis passar mellan gasspjället och och förgasaren gjutning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74916.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.