Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter Serpentine Belt på en 1990 Chevy Silverado

Byta Serpentine belt på 1990 Silverado pickup kommer att förhindra en oavsiktlig rembrott när du minst anar det. Bältet slår alla tillbehör på framsidan av motorn, inklusive vattenpump och generator. Om remmen går sönder, kommer trucken bränns och förlorar elektrisk kraft för tändsystemet. Kontrollera remmen för skador varje gång du byter olja i din bil. Byt remmen vid första tecken på ett problem. Saker du behöver
Wrench set
Hylsnyckelsats
Breaker bar
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på din lastbil och stötta upp den. Leta minuskabeln på batteriet. Ta bort bulten med en skiftnyckel. Lyft kabeln från terminalen och ställ den åt sidan.
2

Lokalisera Serpentine remspännaren på framsidan av motorn. Placera en socket och breaker bar på spännaren centrumbult. Vrid den moturs för att lossa bältet. Avlägsna remmen. Vrid spännaren tillbaka till hempositionen. Släng den gamla remmen.
3

Montera en ny rem över remskivorna på framsidan av motorn. Lämna det utanför spännaren för nu. Routing bältet rätt är viktigt, så kolla schemat på kylaren stöd under huven för att kontrollera bandets väg.
4

Vrid spännaren moturs med breaker bar och uttag. Montera remmen över spännaren och vrid spännaren medurs för att dra åt bältet. Avlägsna sockeln och breaker bar från motorrummet.
5

Sätt tillbaka den negativa kabeln till den negativa batteripolen. Sätt tillbaka bulten och dra åt den med en skiftnyckel. Stäng huven på lastbilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72773.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.