Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur koppla in en batteriladdare

Bilbatterier ofta dränera eller dö för någon av flera skäl, oavsett om det är helt enkelt därför att batteriet är gammalt eller att du av misstag lämnat strålkastarna på natten. När batteriet tömmer, kan en batteriladdare bevisa en ovärderlig del av utrustningen. Det finns ett brett spektrum av laddare på marknaden, var och en med ett sortiment av funktioner och för varierande priser. De flesta batteriladdare, dock kan anslutas till ett batteri med samma teknik. Saker du behöver
skruvmejsel eller skiftnyckel set (tillval)
Visa fler instruktioner
1

komma åt batteriet. Om batteriet fortfarande är i bilen, ta bort alla skydd över terminalerna. Du kan behöva en skruvmejsel eller liten skiftnyckel för att ta bort dessa vakter. Om batteriet är ur bilen, helt enkelt placera den på en stadig arbetsbänk eller bord.
2

Placera den positiva klämman på laddaren på positiva inlägget på batteriet. Positiva klämmor och terminaler batteri är vanligtvis markerade med röd färg och ett plus (+) symbol. Negativa klämmor och terminaler är markerade med svart och en minus (-) symbolen. Om batteriet kvar i bilen, fast det negativa laddaren klämman till en icke-målad metall fäste eller bult. Om batteriet har tagits bort från fordonet, bifoga den negativa laddare klämman direkt på den negativa batteripolen.
3

Kontrollera volt och ampere inställningarna på laddaren. Vissa laddare gör att du kan justera för spänning och strömstyrka. För ett bilbatteri, vill du se till att laddaren är inställd på 12 volt. Som för strömstyrka, desto lägre ampere, desto längre tid tar det att ladda batteriet. Använd en låg-amp inställning att ladda batteriet helt. Om du vill starta fordonet omedelbart, använda en hög-amp inställning. Anslut batteriladdaren nätsladd
4

till ett eluttag och låt batteriet laddas. Återigen kommer den exakta tid som behövs för att ladda batteriet beror på laddarens inställningar och hur allvarligt det batteriet har tömts. De flesta laddare har en indikatorlampa eller mätare som kommer att låta dig veta när batteriet har fått en full laddning. Om du har en automatisk laddare, bör den stängas av när batteriet är laddat.
5

Vrid laddarens strömbrytaren efter att batteriet är fulladdat. Dra ur laddaren och koppla bort klämmorna från batteriet. Ta den negativa klämman först, följt av den positiva klämman.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72654.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.