Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort Skruvfjädrar: Steg-för-steg-instruktioner

Spiralfjädrar är en del av bilens fjädringssystem - främst på äldre bilar. De är en stark komponent, men inte känd för att ha en mjuk gång. Inte mycket mer än extra stora tunga fjädrar, ta bort dem för att ersätta med nya eller göra annat arbete är en fysisk men inte svår uppgift. Du måste ta hand för att undvika skador vid komprimering dessa fjädrar vid borttagning. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Ordet jack
Jack står
rörtång
Ratchet set
Wrench in
Spray smörjmedel
Spiralfjäder kompressor Tool Review Heavy gummiklubba
Visa fler instruktioner
1

Lyft slutet av bil du kommer att ta bort spiralfjädrar från och säkra däcken på den motsatta änden med hjulblock. Placera domkraften under bilen ram.
2

bort däcken från den arbetande änden av fordonet och ställ åt sidan. Ta ut krängningshämmaren koppling och stötdämpare om det finns en från ena sidan.
3

Spray spiralfjädern muttern och de omgivande delarna med spray smörjmedel. Sätt i kompressorn spiralfjädern, och komprimera spolen genom att vrida muttern på verktyget. Du kan behöva justera placeringen av kompressorn så det finns utrymme för att vrida skruven för att höja så du åt verktyget.
4

Placera golvet jack under lyftarmen, och lyfter precis tillräckligt för att tar spänningen bort spiralfjädern mutter. Ta bort sprinten från det nedre kulleden mutter och lossa muttern.
5

Hit spindeln hållet med en klubba. Detta kan ta några försök, men du kommer att känna det "pop" när kulledsbulten lossnar. Domkraften kommer att hålla allt på plats.
6

långsamt sänka golvet jack. Spiralfjädern kan eller inte kan glida rätt ut när du gör det. Om inte du försiktigt bort det. Packa fjädern mycket noga från spolen kompressorn verktyget.
7

Upprepa för den andra sidan, då de övriga hjulen om bilen har spolar fjädrar på alla fyra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74612.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.