Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar en Toyota Tacoma Headlight Assembly

Byta strålkastare montering i din Toyota Tacoma pickup kräver avlägsnande av lamporna och grill runt strålkastarna, men det kan göras med några handverktyg. Strålkastare församlingar är ett kompositmaterial som rymmer en halogenlampa för att belysa vägen och områden framför lastbilen. Om enheten är skadad, kan lampans livslängd förkortas med fukt eller smuts kommer in i aggregatet. Strålkastare församlingar kan också behöva ändras om de är missfärgade eller kraftigt repad. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
skruvmejsel
plattång
Metric Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Tacoma och stödja den med den stötta staven. Leta reda på de tre skruvarna som håller fast sidomarkeringsljus. Det finns två skruvar i linsen och en på toppen av ljuset. Ta bort alla tre med en skruvmejsel.
2

Dra montering positionsljus ur lastbilen och lossa den elektriska kontakten på baksidan av ljuset. Lägg det elektriska kontaktdonet åt sidan. Upprepa detta steg på motsatt positionsljus.
3

Lokalisera de sju clipsen som behåller grillen i fronten på lastbilen. Det finns fyra längs toppen av grillen och tre längs bottnen. Använd en platt skruvmejsel för att trycka klippet ner, släppa det.
4

Lokalisera de två klämmorna på de nedre hörnen av grillen. Det finns en i varje ände i den lägsta hörnet av grillen. Använd ett par plattång för att nå igenom positionsljus öppning och släpp dessa klipp.
5

bort grillen och nio clips, ställer hela församlingen åt sidan. Lokalisera de två muttrar och en bult på pannlampan. Ta bort dem med en hylsa och spärrskaft, skjut sedan pannlampan framåt. Dra ur kontakten från strålkastaren och ta bort enheten från trucken.
6

Skjut den nya pannlampan i lastbilen, koppla in den elektriska kontakten, sedan installera bulten och två fästmuttrarna. Dra åt bulten och nötter med en socket och ratchet.
7

Placera grillen på lastbilen och återuppta de nio clips som håller fast den. Snäpp clipsen tillbaka till kroppen av lastbilen för att säkra grillen. Du kommer att känna dem låses på plats.
8

Installera sidomarkeringsljus efter ansluta den elektriska kontakten på baksidan av det. Montera de tre fästbultarna och dra åt dem med en stjärnskruvmejsel. Dra inte åt skruvarna för hårt eller du kommer att spricka på linsen.
9

Stäng huven och testa ljusen för att kontrollera att de fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71731.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.