Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Felsökning en Mazda MPV

Mazda MPV är en kombi-stil bil som föredras av konsumenter för sin bränsleekonomi. Om du har problem med din Mazda MPV, finns det flera saker som du kan göra innan du tar den till en serviceverkstad. Batterierna, ingen gas, eller en låg kylvätskenivå kan leda till Mazda MPV startar inte. Du behöver inte vara en Mazda tekniker för att få ditt MPV tillbaka på vägen. Du kan i allmänhet göra det själv med lite krångel. Saker du behöver
Gas
Channel låser
Voltmeter
startkablar
50/50 kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Turn nyckeln i MPV tändning och ser över instrumentpanelen. Kontrollera bränslenivån och batteriladdningen att avgöra om detta är ditt problem. Om du hör ett klickande ljud när du vrider om nyckeln, måste du ha din generator ersättas av en servicetekniker.
2

Fyll bensintanken med bensin om det behövs. Pop huven på din Mazda MPV och se över batteriets anslutningar. Batteriet är placerat på höger sida av motorn. Batteriet ska anslutas till plintarna. Använd ett par kanal lås för att dra åt kabelanslutningarna till batteripolerna.
3

Använd en voltmeter för att testa batteriets laddning. Håll kablar till voltmetern till terminalerna på toppen av batteriet. Du bör få ett 12V läsning. Om du inte får ett 12V läsning, kan du hoppa på batteriet.
4

Har en vän krok jumper-kablar upp till sitt bilbatteri och anslut sedan den andra änden av bygeln kabeln till bilens batteri. Starta den andra bilen och sedan försöka starta din MPV. Låt batteriet laddas i ca 10 minuter innan du stänger av MPV off. Försök att starta om MPV. Om MPV inte startar, är batteriet dött och du kommer att behöva ersätta den.
5

Kontrollera över kylsystemet om din MPV är överhettad. Lokalisera kylvätsketanken på vänster sida av motorn. Leta efter fyllningen linjen på kanten av tanken. Se till att du kylvätska fylls till markeringen. Om kylvätskan inte är fylld till den linjen, fyll den med 50/50 kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75266.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.