Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Byt kamremmen på en 2001 Civic

Kuggremmen är den del av din 2001 Honda Civic som håller din motor ventiler verksamma med rätt rytm. Kamremmen är en helt avgörande del av ditt fordons motor. Om remmen går sönder och ventilerna inte hålls i tid, är det troligt att din motor kommer att uppleva ett katastrofalt misslyckande. Av denna anledning bör du byta kamremmen på din Civic åtminstone så ofta som rekommenderas av tillverkaren. Detta kommer att bidra till att säkerställa bilens motor varar under lång tid. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
hjulblock
rörtång
uttag
Ratchet
mutterdragare
kedjeskiftnyckel
Visa mer Instruktioner
1

Koppla bort fordonets batteri vid minuspolen. Blockera bakhjulen, och släpp parkeringsbromsen. Lossa de vänstra muttrarna och jack upp fordonets front. Plats jack står säkert under Civic för säkerheten. Ta av den vänstra främre muttrarna och hjulet från fordonet.
2

Dra stänkskyddet och drivremmar ut från under bilen. Ta bort skruvarna som håller styrservo pump i bilen, men inte koppla slangarna som levererar vätskan servostyrning. Ställ pumpen ur vägen.
3

Lossa skruvarna på generatorn och ventilkåpan på plats. Dra dessa delar ut och ställ dem åt sidan. Stötta motorn i Civic med domkraft. Placera en bit mjukt material som trä mellan domkraften och oljetråget så att du inte skadar pannan. Koppla den övre vänstra fästet motorfäste från motorn
4

Vrid vevaxeln moturs tills Nr 1 kolven är i övre dödläget,. Aldrig rotera axeln medurs. Koppla den övre dödpunkt sensor när kolven är på plats. Ta bort sidan motor fäste från fordonet.
5

Dra av det övre locket kamremmen. Håll vevaxelns remskiva stilla med en kedja skiftnyckel och lossa bulten med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Bifoga en breaker bar om bulten är för hårt att tas bort med en vanlig spärr. Dra vevaxeln lägesgivare ut från undersidan av Civic.
6

Lossa spännaren bulten för kamremmen. Tryck på sträckaren för att släppa spänningen på remmen och dra åt bulten i position där bandet är löst. Slip bort remmen från remskivorna.
7

Passa in hålen på spännaren och basen. Placera en 0,12-tums stift i hålen för att hålla dem i linje. Placera den nya kamremmen runt vevaxeldrevet och sedan spännaren och andra trissor det ursprungligen på. Lossa spännaren bulten, och sätta en liten mängd av spänning i bältet. Vrid vevaxeln två hela varv. Om det inte går att slå två hela varv, är tidpunkten off och du har gjort ett misstag installerar bältet, ta bort den och försöka igen tills vevaxeln snurrar ordentligt. Dra åt spännaren monteringsbulten, och ta bort stiftet från remskivan och basen.
8

Installera om motorfästen, Ventilkåpa, generator, servostyrning pump, drivremmar, stänkskydd och hjul i det omvända sättet av hur de har tagits bort. Återanslut batteriet.
9

Kör motorn och kontrollera att den fungerar ordentligt. Om något verkar vara fel, kontrollera ditt arbete för misstag innan du försöker köra fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73632.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.