Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man fixar en Cylinder 1 misständning i en 1996 Saturn

misständningar är ett vanligt problem bland bilar, speciellt äldre, då en brist på gnista, bränsle, luft eller kompression inträffar. Diagnostisera och åtgärda en misständning tar skicklighet på grund av flera komponenter som är involverade i kontrollen av bara en nödvändig del av förbränningen. Moderna bilar såsom en 1996 Saturn har en on-board diagnostik-system som kan hjälpa till att hitta källan till problemet snabbt om man detekteras av en sensor. Misständningar kännetecknas av en ojämn tomgång, minskad makt och dålig åkkomfort i hög hastighet och kräver omedelbara åtgärder för att undvika allvarliga motorskador. Saker du behöver
Skiftnyckel
Omborddiagnos scanner
Hylsnyckelsats
antikärvningsmedel
Ficklampa
Multimeter
kompressionsmätare
Show Mer Instruktioner
1

Öppna huven och koppla bort minuspolen från batteriet med hjälp av en skiftnyckel. Ställ den på ett säkert undan.
2

Hook upp en on-board diagnostik scanner till Saturnus omborddiagnos II port. Detta är vanligtvis placerad under förarens ratt spalt på vardera sidan. Vänd bilen till tillbehöret och ange scanningsläget av skannern. Sök efter koder som anger injektor, bränsle eller luft leverans misslyckande och ersätta komponenter som behövs. Sök även efter koder syresensorn ger högre än normala värden, dessa indikerar ett möjligt problem gnista leverans
3

bort cylindern 1 tändstiftet med en socket set och kontrollera det för missfärgning med en. gnista diagram plug färg. Torra pluggar indikerar en brist på bränsle, medan våta tändstift tyder på en brist på gnista. Byt ut tändstiftet med ett nytt och se till att belägga trådar i antikärvningsmedel.
4

Inspektera cylindern 1 tändkablarna från distributören till tändstiftet för sprickbildning och exponerad metall. Dessa ändrar resistansen i tråden, vilket gnista misslyckande. Om byte är nödvändigt, beställa en hel uppsättning och byt alla tändkablarna för att upprätthålla enhetliga resistivitet till alla cylindrar. Kontrollera även distributör för tecken på slitage och byt ut vid behov.
5

Ta bort cylindern 1 injektorn kontakten på kablaget och leta efter korrosion eller ledningar skador och reparera om så behövs. Kontrollera resistansen i injektorn genom att fästa multimeter clips till injektorn metallkontakter och vrida multimeter till 200-ohm inställning. Jämför med tillverkarens specifikation för just injektor för att säkerställa de elektriska komponenterna fungerar.
6

tillbaka cylindern 1 bränsleinjektorn klipp. Ta hela bränsleskenan med bifogade injektorer och spole tråd. Vänd bilen över med bränsleskenan bort och inspektera sprutbilden av cylindern 1 injektorn. Om en fin spray inte kommer från injektorn, har det rengöras professionellt eller ersätta den.
7

Kör en kompression kontroll huruvida feltändningen fortsätter. Använd en kompressionsmätare specifikt för bilmotorer. Dålig kompression indikerar ett läckage i cylindern och kommer sannolikt mandat en kontroll av ventilen tåg eller en motorrenovering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75587.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.