Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Instruktioner för byte Car Side Mirror

Byta en sida backspegeln inte behöver utföras vid ett organ butik eller återförsäljare. Vissa fordon erbjuder en mycket enkel procedur för att göra detta, men det finns många andra modeller som komplicerar processen genom att kräva att ta bort den inre panelen dörrklädseln. Även om detta är oftast bara en extra belastning för byte av spegeln, är det fortfarande ganska möjligt för motiverade gör-det-självare. Enkel installation

enklaste sida-för backspeglarna installationer är på fordon som erbjuder ett avlägsnande av det inre triangulära gjutning locket ligger på motsatt sida av spegeln. Detta kan lätt bändas bort med en trim verktygspanelen borttagande eller en skruvmejsel för att det helt enkelt snäpper på plats. När locket tas bort, kommer du avslöja tre fästmuttrarna som kan tas bort med en spärr och en socket. Vissa bilar kan kräva en djup sockel samt vara noga med att inte släppa muttern (gång bort) ned i dörren hålighet.

Även eldrivna sidospeglar kan erbjuda en tillräckligt kort kablage för att extrahera pluggen -i källan genom en liten ventil under listen.

Vissa manuella sidospeglar kan kräva att ta bort det inre riktning spaken innan du tar bort listen.
Interiör dörrpanel borttagning

Tyvärr har många bilar kräver numera invecklade processen att ta bort hela innerdörr-trim panel för att ersätta en sida backspegeln, oavsett om det är en motordriven spegel eller inte. Detta kan även vara fallet när den triangulära svarta gjutning är en separat komponent från beklädnadspanelen eller inte. Söka fästskruvarna i dörrpanelen är något standardiserat för de flesta modeller. Det finns mellan tre och åtta skruvarna. Interiören dörrlås har alltid en av dem. Oftast, andra vanliga skruvplatserna är i handen cup plats (där du lägger din hand för att stänga dörren), under armstödet och, i närvaro av en motordriven dörr, nedanför fönstret styrmodulen (som vanligtvis kan bändas utanför armstödet). Andra platser för fästskruvar kan döljas under kapitäler eller pluggar som matchar kåpa färg. Bända locken bort med en skruvmejsel kommer krävas för att upptäcka skruvarna under. Vissa paneler kan ha vissa fästskruvar längst ner på dörrpanelen. När skruvarna har tagits bort

måste panelen att bändas bort från dörren, med kåpa verktyget eller en skruvmejsel. Börja längst ner och arbeta dig upp varje sida. Under dörrpanelen är klämmorna som knäpps i och ut ur förankrade säten. När luckan har tagits bort från dörrkarmen, måste du stödja det nära till dörren och sedan nå in bakom att koppla bort dörrhandtaget mekanismen och någon tråd pluggar sele som är närvarande.

För manuell fönster modeller, kommer det inre fönstret veven kan kräva att ta bort innan du försöker ta bort dörrpanel.

När dörrpanel tas bort, kan du ta bort de tre fästmuttrarna från sidan-view mirror och sedan komma åt kablaget genom dörren hålighet.
Oro och variabler

Som nämnts i översikten, många high-end bilmodeller kommer med målade sidospeglar matchar färgen på bilen. Men många basmodeller använder svart plast. För mindre pengar än ersättandet av en målad sida backspegeln, kan du köpa två på Internet, betala frakt och sedan installera dem själv och ändå komma ut framåt. Men om utseendet är vad du är ute efter, du kommer att få betala för det. Du kan prova att måla spegeln själv, men att matcha färgen på bilen är inte alltid lätt.

Annat bekymmer att tänka i många nya bilar är sidokollision krockkuddar. Läs alltid bruksanvisningen vid bilen har sidokollision krockkuddar innan du tar bort det inre dörrpanel för att undvika oavsiktlig driftsättning. Ofta finns det en enkel procedur för att haka på batteri eller annan strömkälla och låta några minuter för att passera för krockkudden mekanism för att stänga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71248.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.