Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad göra när Check Engine lampan lyser inte, visar en kod

kontrollera motorn ljus är ett generellt varningssystem för att indikera behovet av underhåll eller mekaniska reparationer för din bil. Moderna fordon har alla en elektrisk styrenhet (ECM) som styr motorn och transmissionen funktion för att optimera prestanda och lägre utsläpp. Om en av sensorer i motorns registrerar ett problem, kommer ECM utlösa motorn ljus och skicka en kod. Koden är nyckeln till att avgöra vad problemet är så att det kan fastställas. Motor Koder och Reparationer
p Det finns många sensorer i motorn och transmissionen att rapportera avläsningar tillbaka till ECM gäller bränsle för luft-förhållande, temperatur och övriga funktioner. Om en av sensorerna registrerar ett problem, kommer ECM att aktivera motorn ljus och skicka en kod. Ibland ljuset inte kan komma på grund av fel eller på grund av att lampan har brunnit ut. Om ECM är att registrera en kod, finns det ett problem som måste undersökas. Det finns skannrar på marknaden som kontakten i ett uttag under instrumentbrädan som kan registrera den specifika koden när motorn är påslagen.
Manualer

reparation bör innehålla en katalog av motor koder och vad varje kod representerar. Du kan också ringa en mekaniker eller gå till en auto-delar butik, och de borde kunna berätta vad varje kod betyder.

När du vet vad koden betyder, kan du avgöra om koden är legitimt eller om en sensor är trasig. Om koden kommer från syresensorn, till exempel, kan en mekaniker testa sensorn och ta reda på om själva sensorn behöver bytas eller om det finns ett större problem med bränsle /luftblandningen som måste åtgärdas.
p Om det finns ett problem i motorn och motorn ljuset inte kommer på, kommer lampan eller motorn ljus mekanismen behöver bytas så det kommer att fungera nästa gång, eftersom motorn ljuset fyller en viktig säkerhetsfunktion för din bil. Is |

När reparationen frågan fast eller det rapporterande sensorn bytas, ska koden inte längre skickas av ECM. Om samma kod fortfarande utfärdas, eller om koden sänds inte överensstämmer med någon reparation funktion, kan ECM själv behöver bytas, och det kan bli dyrt, men bilen kan inte köras utan det.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71811.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.