Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en bil cylinder dörrlås

Dörren låscylinder på en bil är inte bara där för att skydda dig och din familj, vilket ger dig lite lugn och ro, men också för att skydda själva fordonet mot stöld och allt på insidan . När du vrider nyckeln i förardörren eller passagerardörren, bör dörrens låsmekanismen låser antingen eller låsa upp dörren. Däremot kan en sliten cylinder gör det svårt att låsa eller låsa upp bildörren. I extrema fall, kommer cylindern antingen inte släpper knappen eller få nyckeln för att bryta av i cylindern. Saker du behöver
Spetstång
platt skruvmejsel
Fönster handtag avdragare
Replacement cylinder kit
Visa fler instruktioner
1

Lås upp dörren där du kommer att byta cylindern dörrlåset, använder din nyckel eller insidan dörrlåset. Rulla upp fönstret bil med vev eller använd knappen dörrpanelen. Skjut ändarna av C-klämman ligger bakom dörrhandtaget utanför fönstret handtaget med en avdragare fönster handtag. Ta fönstret handtaget från baren.
2

Skruva dörrlåset indikatorn (som används för att låsa eller låsa upp dörren manuellt) bredvid fönstret. Ta bort de sista skruvarna från dörrhandtaget facket och armstöd. Ta insidan dörrpanelen genom att bända klippen bort med en platt skruvmejsel, med början vid de nedre hörnen och arbeta dig tillbaka runt till toppen av dörrpanelen.
3

Pull off fästet klippet håller låscylindern på plats med ett par nål-tång genom att skjuta en av dina händer upp till baksidan av låscylindern. Dra låscylindern ur dörren från utsidan (tryck från insidan om det behövs). Ta pjäsen som ansluter cylindern till låsindikator stammen genom att dra upp de tre små hakarna som fäster den återstående mindre fästet från baksidan av låscylindern med tång.
4

Montera den nya cylindern dörrlåset som den gamla genom att sätta gummipackningen på den del av cylindern som passar på utsidan av bilen dörren. Tryck in den nya litet fäste på cylindern för att hålla packningen på plats. Sätt hela låsanordningen i hålet i dörren och rikta med cylindern facket.
5

Placera den stora konsolen som håller cylindern dörrlåset tätt på insidan av dörren. Testa den nya cylindern dörrlåset genom att låsa och låsa upp dörren med hjälp av den nya cylindern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71639.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.