Svenska Bil >> Auto Repair >> Bil Förrätter >> Content

Hur man byter Starter i en 1992 Toyota Corolla

En defekt startmotor kommer att hindra din Corolla motor körs. Annat än naturligt slitage när bilen åldras, lider starter ofta från drevet skador. Drevet är en liten rotationskugghjulet inom starter som den använder för att ingripa med och vrida svänghjulet på baksidan av motorn. Som tänderna på kugghjulet - drevet slits, misslyckas de att engagera sig ordentligt, vilket resulterar i misslyckade motorn startar. Du kan demontera startmotorn och byta drevet. Men erfarna mekaniker vet att det är billigare att ersätta startmotorn helt. Startmotorn i 1992 Toyota Corolla kan tas bort med några mindre verktyg. Reparationen bör ta mindre än 45 minuter. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
butik trasa
3/8-tums enhet momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

höja och ordentligt stöd huven på din 1992 Corolla. Batteriet har två kablar anslutna till metalldelar terminaler. Avlägsna den terminal som ansluter till den negativa inlägg, med användning av en hylsnyckel. För att undvika oavsiktlig återanslutning, linda en trasa tätt runt terminalen på kabeln.
2

Leta starter nära luftfiltret. Den sitter strax under montering på toppen av transmissionen balanshjulkåpan på förarsidan. Startmotorn är ungefär lika stor som en 20-ounce flaska läsk, är silver och tillverkad av metall.
3

Ta bort muttern som håller den röda (positiva) kabeln på sidan av starter med en hylsnyckel. Ta kabeln från startmotorn terminal och placera den åt sidan.
4

Koppla den svarta kabelstammen strax nedanför den röda kabelns monteringsläge. Tryck ner säkerhetsclipset i mitten av selen och dra ur kontakten från startmotorn.
5

bort bulten från nedre botten av startmotorn med en hylsnyckel. Ta tag och håller startapparaten ordentligt med ena handen. Lossa den övre skruven vid basen av startmotorn med din hylsnyckel.
6

Dra i startsnöret med höger en tum och sedan lyfta ur motorrummet med båda händerna. Sänk din nya starter i motorrummet och placera den i den exakta positionen mot överföring bell bostäder.
7

Montera startmotorn övre bulten och nedre bulten tillbaka till sin bas med handen. Dra åt båda bultarna för hand så hårt du kan. Ställ din 3/8-tums skiftnyckel vridmoment på 32-fot pounds och dra åt båda skruvarna på plats för att säkra den nya startmotorn.
8

Anslut den svarta selen kontakten tillbaka upp till din Corolla nya starter. Placera den röda kabeln på terminalen av den nya starter och installera dess mutter för att hålla den på plats. Dra åt muttern med hylsnyckel tills dess ombonad.
9

Ta butik trasa utanför metallen terminalen på den negativa kabeln. Anslut kabeln till din Corolla batteri och fäst den på plats samt med hylsnyckel. Stäng huven och slå på tändningen din Corolla för att testa den nya startmotorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/car-starters/63110.html

Previous:
Next:

Bil Förrätter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.