Svenska Bil >> Auto Repair >> Bil Förrätter >> Content

Hur provbänk en startsolenoid

Införandet av elektriska startmotorer på bilar eliminerat svåra och potentiellt farlig process av vev starta en motor. När föraren aktiverar tändningslåset, är en starter solenoid aktiveras, som sedan tillåter elektrisk ström att flyta genom lindningarna i startmotorn som startar motorn. Som med alla elektromekaniska delen, kan en startmotorsolenoiden misslyckas. Mest starter solenoider är en del av en komplett montering med startmotorn, vilket innebär att hela startsolenoiden och motorenheten måste testas för att avgöra om solenoiden är fortfarande användbar. Saker du behöver
bilbatteri
startkablar
Visa fler instruktioner
1

Placera starter och solenoidaggregat på en bänk. Om du inte har en bänk, kan du använda ett garage golv eller liknande plan yta.
2

Anslut bygeln kabeln till batteriet. Den ena uppsättningen av ändarna byglingskablar, klippa den svarta kabeln till den negativa batteripolen och den röda kabeln till den positiva polen. Låt inte de fria ändarna av startkablar vidrör varandra.
3

Peka på fri startkabeln leder till startmotorn solenoid. Håll den svarta ledningen till solenoidhuset och den röda kabeln till terminalen på startmotorn solenoid. Bara hålla kablarna till startmotorn under några sekunder innan du tar bort ledningarna. Koppla startkablarna från batteriet när du är klar med detta steg.
4

Bestäm om startmotorsolenoiden är bra. Om du hörde en klick när de utför det tidigare steget, då solenoiden är bra. Om motorn fäst till solenoiden är fortfarande användbar och elektriskt ansluten till solenoiden, så borde det ha vänt också. I händelse av att du inte hör ett klick, är solenoiden dålig och kommer sannolikt att behöva ersättas tillsammans med startmotorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/car-starters/63330.html

Previous:
Next:

Bil Förrätter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.