Svenska Bil >> Auto Repair >> Bil Förrätter >> Content

Hur man ansluter 6 volts batterier för att göra 12 Volt

En bilbatteri består av mindre enskilda batterier eller celler. Dessa celler är staplade ovanpå varandra, så att den positiva sidan av den första cellen är ansluten till den negativa sidan hos den andra cellen. Detta kallas en seriekoppling. När batterierna är seriekopplade, spänningen av de två batterierna lägga upp för att göra ett större batteri. Om du har två sex-volts batterier, kan du ansluta dessa två batterier i serie för att göra en 12-volts batteri. Saker du behöver
Två batteripolerna
Batterikabel
Kabelsax
Vass kniv
Visa fler instruktioner
1

Rengör båda batteripolerna på båda batterierna. Kontrollera att inlägget är rena och fria från korrosion, olja och smuts. Kontrollera att batterierna är i gott skick och de yttre väggarna inte är skadade.
2

Placera två batterier sida vid sida. De positiva terminaler båda batterierna ska vara på samma sida.
3

Använd kabelsaxar att skära en bit av batterikabeln. Kabeln bör vara tillräckligt lång för att nå från den negativa polen på ett batteri till pluspolen på det andra batteriet. Använd en vass kniv för att göra poäng och skära isoleringen från kabeln. Anslut batterikabeln terminalerna till den nya kabeln.
4

Anslut ena änden av den nya kabeln till den negativa batteripolen på vänstra batteriet och anslut den andra änden till den positiva batteripolen på högra batteri. Anslut inte kabeln till de positiva och negativa terminaler på samma batteri.
5

Anslut den befintliga kabeln till den positiva batteripolen av den vänstra batteriet. Anslut den befintliga negativa batterikabeln till rätt batteri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/car-starters/63341.html

Previous:
Next:

Bil Förrätter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.