Svenska Bil >> Auto Repair >> Bil Förrätter >> Content

Hur man tar bort den främre högra axel

Ta bort den främre högra axel på din bil är en process som är lite utmanande, men det kan göras på ungefär två eller tre timmar. Den främre högra axel är fäst till centrum fläns med skruvar och bultar kan vara lite envis lossnar, men en breaker bar och lite armbåge fett kan lossa dem. Du kan ta bort den främre högra axel själv och spara lite pengar. Saker du behöver
träklossar
Däck Tool Review Ordet jack
stödbenet
Standard skruvmejsel
Tänger
skiftnyckeln
Hylsnyckelsats
Wire hängare
Breaker bar
Visa fler instruktioner
1

Ställ bilen överföring i "Park" och engagera nödbromsen innan du försöker ta bort den främre högra axel. Placera träblock bakom bakhjulen för att förhindra att fordonet rullar och lossa muttrarna ett helt varv på höger framhjul med ett däck verktyg.
2

lyft den främre passagerarsidan av fordon med en domkraft och skjut en pallbock under fordonets ram nära hjulet. Sänk domkraft så att fordonet sitter på stödbenet och flytta domkraft ur vägen.
3

Avlägsna muttrarna med däck verktyg och ställa in den främre passageraren hjulet ur vägen. Ta bort locket från änden av axeln med en vanlig skruvmejsel och ta bort sprinten från axeln med en tång.
4

Skjut krona brickan från axeln och lossa axelmuttern en skiftnyckel. Lossa övre och nedre bultarna som håller fast bromsoket till rotorn med en hylsnyckel och dra åt bultarna ur bromsoket.
5

Lyft bromsoket från hjulet och ta bort bromsbeläggen från bromsoket. Häng bromsoket från fordonets ram med en tråd hängare och ta av rotorn från axeln.
6

Lossa thru-bulten på den vertikala gungning bar med en hylsnyckel och ta bort bulten från krängningshämmare. Ta kanalen bulten ut från mellan krängningshämmaren och nedre A-arm som thru-bulten sprang igenom och lossa bultarna som håller axeln höger fram till mitten flänsen med en hylsnyckel och breaker bar. Du kan behöva lossa bultarna med breaker bar innan du tar bort dem med hylsnyckel.
7

Skjut den främre högra axel utanför centrum fläns och låt den vila på A-armen. Lyft passagerarsidan upp med domkraft för att få tillräckligt med utrymme mellan styrspindeln och A-arm och skjut axeln ur fordonet. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/car-starters/63334.html

Previous:
Next:

Bil Förrätter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.