Svenska Bil >> Auto Repair >> Bil Förrätter >> Content

Hur man reparerar en Startmotor

Startmotorn är en av de mest använda delar på ett fordon. Startmotorn är en elektrisk motor som främst är hjärtat i bilen. Den utför den första åtgärden som sätter alla andra åtgärder i bilen i rörelse. Startmotorn är en tung ström bäranordning, och motorn tål stora påfrestningar. Det är ganska vanligt att se svänghjul tänder flyger iväg, och lindningar lossnar som starter åldrar. I några få steg, kan du komma igång med att reparera din trasiga starter. Saker du behöver
skruvmejsel
skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Med skiftnyckel, ta bort startmotorn från bilen. Se till att bilen är avstängd och inte i drift. Var försiktig så att du inte skadar starter som du tar bort det från dess primära stabilisering bult.
2

Med skiftnyckel, ta bort skruvarna som håller startapparaten höljet tillsammans. Detta bör avslöja starter svänghjul och lindningar inuti startmotorn. En förrätt är en elektrisk motor så flera viktiga delar är avgörande för dess funktion. En elmotor är en samling av kopparlindningar omgivna av magneter.
3

Inspektera svänghjulet. Om ett stort antal tänder saknas, visas det att starterns motorn inte fungerar. Om svänghjulet saknas ett stort antal tänder, ersätta svänghjulet. Om det inte saknas tänder, gå till steg 4.
4

Inspektera svänghjulet axeln och lindningar. Vrid axeln manuellt för att se till att ingenting blockerar startmotorn vridmoment. Om lindningarna bryts, är det erforderliga magnetfältet kommer inte att fungera korrekt. Nya lindningar är nödvändiga. Är magneterna linje och vid den rätta spatiala orienteringen? Om de är skadade, måste du flytta eller byta ut dem.
5

Stäng inspektionen genom att göra en lista över resultaten och arbeta igenom problemen. Du kan gå till en skroten och hitta eventuella reservdelar du kan behöva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/car-starters/63324.html

Previous:
Next:

Bil Förrätter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.