Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Hur att måla Tvåstegsslunga BC /CC på en Mustang

Ford Mustang är en fabrik-producerade fordon som har tjänat klassisk status bland auto entusiaster över hela världen. Efter prototyper skapades i början av 1960, var den första coupe modellen släpptes 1964 och Mustang genomgick en rad kosmetiska förändringar tills produktionen upphörde 1973. Sedan dess har samlare varit kärleksfullt återställa Mustang i stort antal. De senaste åren har produktionen startar igen, men äldre modeller är fortfarande mycket eftersökta. För dem som deltar i äldre Mustang DIY måla projekt, det finns ett antal överväganden som måste tillämpas på grundfärg och klara material päls. Saker du behöver
kick-build primer
Primer härdare
Avfettaren
luddfri trasa
Maskeringstejp
maskeringspapper
putstrasa
Transparent sealer
Transparent sealer härdare
genomskinliga förseglingen förtunning
basfärg
basfärg förtunningsmedel
Klarlack
Klarlack härdare
Klarlack förtunningsmedel
Visa fler instruktioner

1

Spot-prime reparationer på Mustang med en hög bygga två pack primer. Aktivera materialet vid ett förhållande av 4 delar primer till en del härdare och spraya tre fulla skikt över de reparerade områden bara. Undvik priming över områden av oskadad färg för att behålla så mycket originalitet Mustang som möjligt. Låt primern lufttorka över natten innan slipning.
2

Rengör motorcykeln noggrant med en lösningsmedelsbaserad avfettningsmedel dränkts in luddfri trasa. Maskera bilen med tejp och papper och använda kontinuerlig polyeten folie för att täcka resten av fordonet om du målar en eller två paneler. Torka Mustang ren med en putstrasa innan basfärg ansökan påbörjas.
3

Blanda en mängd transparent färg sealer i ett förhållande av ca 3:1 med en kompatibel härdare och tillsätt 25 procent av kompatibla förtunningsmedel. Applicera två fulla skikt av förseglaren över hela ytan av varje reparerade panelen. Gamla Mustangs var ursprungligen målade med cellulosa-baserade produkter, och täcker över dem med en lösningsmedelsbaserad färg kan orsaka en kemisk reaktion som förstör lacken. Transparent lack sealer är relativt inert och skapar en barriär mellan den gamla färgen och den nya basfärgen.
4

Lämna sealer härda i 10 minuter och blanda basfärgen medan du väntar. Den färgkod för Mustangs kan hittas på en vit etikett i dörren öppning under ordet "kropp". Blanda lösningsmedelsbaserade färger i ett förhållande av 2:01 med en kompatibel tunnare. Applicera två fulla skikt av grundfärg över varje reparerade panel, lämnar varje skikt härda i 10 minuter. När det andra lagret har härdat, applicera ett lätt tappar päls från ett avstånd av 8 till 10 inches att säkerställa en enhetlig färg täckning.
5

Låt drop pälsen torr i 5 minuter innan två fulla skikt av klarlack blandades vid ett förhållande av 2:1:0,1 med kompatibel härdare och förtunningsmedel. Den klara beläggningen ger en fjädrande skyddande skal över tillämpade basfärgen och lämna ett bestående glans som är resistent mot UV-ljus och fukt. Låt klarlack för att torka över natten innan demaskera Mustang och returnera den till tjänsten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62857.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.