Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Hur man byter den bakre Spiralfjäder på en Mercury Sable

En Mercury Sable Kombi - i motsats till den sedanmodell - använder spiralfjädrar på bakhjulen liknar stagen och spiralfjädrar på framsidan. Det är möjligt och rekommenderas att ta bort dessa spiralfjädrar utan att ta bort den kompletta fjäderben på detta om du behöver byta ut fjädrarna. Du måste vara försiktig när du gör detta på grund av det tryck fjädrarna är under. Du måste också byta båda fjädrarna för att upprätthålla balansen. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Wrench
Fjäderkompressor
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Lyft den bakre slutet av Sable och stödja den på pallbockar. Demontera bakhjulet som motsvarar spiralfjädern.
2

Placera golvet jack under suspension nedre armen vid dess yttre ände och höja det bara tillräckligt för att stödja armen.
Sida 3

Anslut en spole verktyg våren kompressorn till spiralfjädern och använda den för att komprimera fjädern något, kontrollera specifika instruktioner för din kompressor och följ dem noggrant
4

Unbolt. bromsslang fäste från strut ram med din nyckel och Unbolt krängningshämmare fästet från Lower Suspension arm och sedan tar bort nedre bulten till stötdämparen.
5

Knyt den övre upphängningsarmen och spindeln till ram med ståltråd för att hålla den på plats, och sedan skruva isär och koppla den nedre länkarmen från spindeln med din nyckel.
6

Sänk domkraft aning och ta bort fjädern med kompressorn från chocken absorbator.
7

Frigör fjädern från kompressorn mycket noga, efter kompressorns instruktioner.
Installation
8

Anslut kompressorn verktyget till den nya spiralfjädern.
9

Skjut ersättande fjäderns nedre isolator i den undre upphängningsarmen och förbinda den övre isolatorn till toppen av fjädern.
10

Guide fjädern i stötdämparen, vilket gör att den sitter ordentligt på underarmen. Guide undre bärarm på plats och styr vårens övre änden.
11

Anslut den nedre armen till axeln, rikta in märken på armen och justerande cam. Montera bultarna utan att dra åt dem hela vägen.
12

bort kompressorn från spiralfjädern.
13

Anslut stötdämparen är lägre montering mutter, krängningshämmaren fästet till den undre armen och bromsslang fäste på ramen, sedan bort kabeln från överarmen och spindel.
14

Höj underarmen med domkraft för att simulera normal höjd och dra åt alla muttrar /bultar.
15

återansluta hjulet och sänka bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62856.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.