Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Hur till rensa upp efter besprutning en klarlack

Automotive tydliga skikt appliceras för att ge en tuff skyddande skal över färgad färg samtidigt främja en hög nivå av glans. Många moderna material är uretanbaserad eller akryl-baserade och använder snabbverkande härdare för att hjälpa dem att härda snabbt. Framväxten av vatten-baserade material ger en säkrare arbetsmiljö alternativ men dessa används främst för eftermarknaden färgtillämpning istället för klarlack. Rengöring av verktyg och utrustning kan bidra till att undvika att de blir igensatta eller förorenade. Saker du behöver
sprutpistol städmaskin
Skyddsglasögon
Latexhandskar
Airline
Kompressor
Pensel
Cellulosa thinner
Godkänd
avfallsbehållare behålla clip
luddfri trasa
Visa fler instruktioner
1

Sätt på skyddsglasögon och latexhandskar.
2

Lägg ca 10 oz. av ren cellulosa förtunning till pistolen och spruta genom att använda en tillgänglig flygbolag för att ta bort alla spår av klarlack från kamrarna i verktyget.
3

bort luftmunstycket och luft regulator från sprutpistolen och öppna den främre på pistolen rengöringsmaskin. Vanligtvis finns det två twist spakarna på maskinens framsida. Man kommer att leverera ett flöde av begagnade filtrerade, cellulosa thinner medan den andra kommer att leverera en skarp stråle av oanvända cellulosa förtunning.
4

Täck sprutpistol med filtrerade thinner och använda en pensel för att rengöra alla spår av klarlack från utsidan av pistolen och färg potten. Använd korta slag med lätt tryck. Stäng av tillförseln av filtrerade thinner när utsidan av vapnet är ren.
5

bort färgen potten från de viktigaste kanonuppställningen och använd en skarp stråle av ren cellulosa förtunning för att rensa eventuellt kvarvarande klarlack material från anslutningsöppningen mellan potten och pistol. Ta en stoppbygel och fixa det över spaken av färgen pistol för att säkerställa kamrarna förblir öppna. Öppna den inre luckan på pistolen städmaskin och placera pistolen på en av jet städare som, se spetsen på strålen renare passerar in i port. Stäng locket och sänk fronten på städmaskin.
6

Vänd twist timer på den främre bildskärmen till en inställning på tio minuter och maskinen kommer automatiskt att pumpfiltrerades förtunningsmedel genom pistolen. Låt maskinen köra en hel cykel och inte lyfta locket förrän pumpen har avaktiverat. Ta det rengjorda pistolen från jet renare och ta bort klämman. Torka torrt med en bit luddfri trasa och sätt ihop pistolen.
7

Tvätta alla blanda krukor och mäta pinnar i pistolen städmaskin när pistolen har förvaras säkert. Släng så mycket avfall som möjligt innan du rengör krukor och pinnar för att hjälpa förlänga livslängden på cellulosa förtunning i tank. Bortskaffa alla förbrukningsartiklar såsom latexhandskar när utrustningen har tagits bort från maskinen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62802.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.