Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Hur man installerar Bakre hubbar på 2002 Explorer

Installera ett bakre nav på Ford Explorer: installation av hela navet och styrspindelanordningen till bakvagnen. Navet trycks in i styrspindeln och kräver professionell hjälp för att ta bort /installera det i knogen. Denna installationen fortfarande en komplicerad procedur, särskilt sedan 2002 Explorer sysselsätter både bromsbackar och bromsok på bakhjulen. Det kan också variera något beroende på om Explorer använder tvåhjuliga eller fyrhjulsdrift. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Wire
momentnyckel
rörtång skor
Bromsar, Justerskruv och fjädrar
Kronmutter
navmuttern

Visa fler instruktioner
1

Sätt navet i driveaxle med lastbilens bakre änden upp och stöds på pallbockar, bakhjulet bort och axeln hänger på en stark tråd.
Sida 2

Anslut bilens nedre länkarm till knoge med sin enda bult och din nyckel, anslut sedan knogen till överarm med sin kulledstappen. Applicera ett nytt slott muttern på tappen och dra åt den till 66 foot-pounds.
3

Installera bromsbackarna på bromsaggregatet fästplattan och fäst dem med sina hold-down fjädrar hjälp nål-tång. Sätt bromsen skruv sko justering mellan skorna i botten och anslut den övre och nedre fjädrarna med en tång.
4

Anslut parkeringsbromsen till ställdonet armen på bromsen, skjut bromsskivan på hjultapparna och anslut bromsoket med dess anslutna slang till skivan med dess bultar och din nyckel.
5

Anslut hjulet med sina muttrarna och installera driveaxle /navmuttern i centrum av hjulet. Dra inte åt någon av dessa nötter ännu.
6

Sänk Explorer från domkraften. Dra åt muttrarna och navmuttern med din lug skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62852.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.